Veronan vuoro voittaa, Puhakainen seitsemäs

Teksti
Andrea Verona otti Slovakian sunnuntaipäivästä kauden ensimmäisen GP-luokan voiton.
Kuva
Future7media
Slovakian MM-enduron toisena kilpailupäivänä saatiin tälle kaudelle uusi voittaja kun parhaasta vauhdista vastasi Andrea Verona. Samuli Puhakainen ajoi juniorluokassa seitsemänneksi.

EnduroGP-luokassa parhaiten aloitti Hamish Macdonald. Hän johti kisaa kahden maastokokeen ajan. Sitten kärkeen nousi lauantaina voittanut Steve Holcombe. Seitsemäs maastokoe oli kuitenkin Holcombelle kohtalokas. Ylimääräistä aikaa hukkui puolisen minuuttia pyöräongelmien takia ja kärkeen nousi Andrea Verona. Myös Macdonald nousi ohi kolmanneksi pudonneen Holcomben. Holcombe ei kuitenkaan antanut periksi vaan taisteli tosissaan kärkipaikasta ja nousi jo seuraavalla maastokokeella toiseksi. Holcombe raivosi vielä viimeisenkin maastokokeen 10 sekuntia Veronaa nopeammin, mutta mikään ei auttanut. Voitto meni Veronalle reilun kahden sekunnin marginaalilla.

- Olen tietysti tosi iloinen kauden ensimmäisestä voitosta. Hyvä päivä, vaikka tein virheitä. Olosuhteet olivat sellaiset, että tuskin kukaan selvisi tänään ilman virheitä. Minulle ja tiimille oli tärkeää palata podiumille vaikeiden Suomen ja Ruotsin GP:n jälkeen, Verona summasi.

Steve Holcombe joutui tyytymään kakkossijaan, eikä se ollut todellakaan sitä, mitä Beta-kuljettaja lähti hakemaan.

- Onhan tämä vähän pettymys. Pyörässä oli pieni tekninen vika endurotestillä ja menetin siinä paljon aikaa. Sen jälkeen tuli pari kaatumista kun yritin ajaa menetettyä aikaa takaisin. Sijat 1-2 on kuitenkin hyvä tulos haastavasta viikonlopusta. Tästä on kiva lähteä pienelle kesätauolle ja kultainen numerokilpi pyörässä kohti Portugalia, Holcombe totesi.

Hamish Macdonald ajoi puolestaan uransa parhaan GP-kisan ja oli luonnollisesti tyytyväinen.

- Olen tosi tyytyväinen tähän päivään. Meillä on täysin uusi pyörä tähän viikonloppuun, joten kaikki oli uutta. Viime viikolla ajoimme paljon testiä, mutta silti olin eilen vähän vaikeuksissa rytmin kanssa. Tänään homma kulki, vaikka taivas aukeni ja sade teki päivästä haastavan. Olen tosi iloinen urani ensimmäisestä GP-podiumista, Macdonald myhäili.

Roni Kytönen paransi selkeästi vauhtiaan lauantaiseen verraten tai ainakin sijoitustaan, vauhti ei kuitenkaan ollut vielä tuttua Kytöstä. Sijoitus oli 12 ja E1-luokassa Kytönen oli viides.

- Vesisade oikeastaan pelasti minun päiväni. Reitti tuli todella liukkaaksi ja kului entistä huonompaan kuntoon, mikä hidasti vauhteja ja se sopi minulle tänään mainiosti. Tulos oli yllättävän hyvä siihen nähden, miltä ajo taas tuntui. Nyt MM-sarjassa alkaa pidempi tauko ja se sopii minulle hyvin. Nyt on hieman aikaa parannella haavoja. Tiistaina menen lääkäriin ja tutkitaan mitä kädelle voisi tehdä, että loppukaudesta pystyisin sitten vielä antamaan näyttöjä, Kytönen kertoi.

Puhakaisen vauhti paranee

Junioreissa Albin Norrbin otti kolmannen perättäisen päivävoiton ja lähestyy hitaasti, mutta varmasti pistejohdossa olevaa Jed Etchellsiä, joka oli jälleen toinen. Ruotsalaisten vahvaa panosta täydensi kolmanneksi ajanut Max Ahlin.

Samuli Puhakainen alkaa hiljalleen löytää pyöränsä sopiviin säätöihin ja sehän näkyy suoraan vauhdissa. Puhakainen ajoi pitkään kahdeksantena, mutta nipisti yhden sijan vielä viimeisellä maastokokeella ja nousi seitsemänneksi. Junior1-luokassa Puhakaiselle kirjattiin neljäs sija.

- Nyt tehdään vielä jousitukseen pieniä täsmätoimia. Tarkoitus olisi ajaa Eestissä seuraava EM-osakilpailu, mutta kansallisessa luokassa vain muutosten toimivuutta testaten. Asioita saatiin kuitenkin eteenpäin ja hyvä niin, Puhakainen selvitti.

Peetu Juupaluomalle ei sen sijaan päivä paistanut. Matka päättyi päivän neljännelle maastokokeelle kaatumisesta aiheutuneen jäähdyttimen rikkoutumisen takia.

- Aamu alkoi vähän paremmin, kun eilen. Ensimmäiselle crossille sain ajettua ihan hyvän ajan ja oli hyvä fiilis lähteä vetämään. Ensimmäisen kierroksen viimeisellä pätkällä hidasvauhtisessa mäessä keula lähti alta ja kaaduin nenälleni. Huomasin heti, että vedet tulivat ulos, koska jäähdyttimessä oli reikä. Hetken päästä kaikki vedet olivatkin ulkona ja keskeytys tuli tänään, Juupaluoma ynnäsi sunnuntain tapahtumia.

Youth-luokassa Leo Joyon yllätti, tai yllätti ja yllätti, mutta otti joka tapauksessa kauden ensimmäisen voittonsa. Thibault Giraudon oli nyt toinen ja Clement Clauzier kolmas. Niko Puotsaari jatkoi tasaisen varmoja suorituksiaan ja oli lauantain tapaan yhdeksäs.

- Oli kyllä rankin kisapäivä ja kisa mitä olen ajanut. Extreme sujui taas hyvin heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, mutta muuten kierros oli vaikea. Toiselle kierrokselle iski kunnon ukkosmyrsky. Pätkistä sekä siirtymistä tuli tosi haastavia ja aikataulu oli todella tiukka. Liukas ja märkä sopii odotetusti minulle ihan hyvin ja pätkillä annoin kaikkeni. Pyörän sähkövika teki ajamisesta tosi haastavaa ja fyysinen sekä henkinen kunto olivat aika koetuksella koko päivän, mutta maaliin päästiin hyvällä tuloksella. Iskunvaimentimet toimivat koko viikonlopun ihan virheettömästi, siitä kiitos Alanteen Aleksille, Puotsaari kommentoi.

Seuraavaksi endurokuljettajat pääsevät MM-sarjan puolesta kesälomille, koska seuraavan kerran MM-pisteistä kamppaillaan vasta kolmen kuukauden kuluttua Portugalissa.