Väki viihtyi Orivedellä

Teksti
Eemeli Lahti ja Lasse Kurvinen
Aurinkoinen sunnuntai Orivedellä antoi runsaalle yleisölle mahtavan taistelupaketin kaikissa lähdöissä, kun moottoripyörien SM-jääratasarja jatkui Orivedellä.

Melkein kaikissa luokissa kärkipään kuljettajilla oli kunnon taistelua sijoituksista ja näin katsojat saivat hienon moottoriurheilukokemuksen.

Oriveden moottorikerho oli tehnyt mittavan työn kilpailujen järjestämisessä ja päivä oli erittäin onnistunut. Sääolosuhteet ja katsojien palvelut aina autokatsomoita myöten oli viimeisen päälle.

Yleisöä oli paikalla runsaasti, joten jääradan kiinnostusta näyttäisi olevan paikkakunnalla ja järjestävän kerhon kuskeja oli todella paljon viivalla. Olihan Latelasta tuttu kasvo B-luokan kisassa kokeilemassa extremekilpailua, kun Tuomas Harhala hurjasteli B450-luokan B-finaalin yhdeksänneksi. Harhala ei jättänyt sprint-kilpailuakaan väliin, vaan ajoi siinä mukavan 16 sijan, joten osataan sitä tuunata jääratapyöriäkin Latelan tallissa!

Team Motopalvelun kuljettajat pokkasivat jokaisesta kilpailuerästä voitot mitä ajoivat, joten B450 luokassa Eemeli Lahti ja veteraaniluokassa Lasse Kurvinen, joten kuskit olivat todella tyytyväisiä kilpailuun, jonka Lasse kruunasi isomman sprinttiluokan voitolla. Eemeli ajoi tiukkaa kisaa voitosta, mutta Lasse pääsi hieman helpommalla voittaen selkeästi ajamansa erät.

Lasse edustaa mäntyharjulaisena Kouvolan motocrossia ja KMC:n kuskit mielenkiinnolla odottavatkin missä joukkue-SM osakilpailu ajettaisiin kauden päätteeksi. KMC muita kuskeja on jääratakisoissa Juho-Antti Johansson A450-luokassa sekä Aslan Hasan A250-luokassa.

SM-luokissa Niklas Ajo voitti pienemmän luokan, jossa Vertti Takala oli toinen tiukan kisan jälkeen. Vertti Takala voitti ylivoimaisesti isomman luokan, jossa hallitseva mestari ajoi lainapyörällä toiseksi oman rikkouduttua jälleen. Aslan Hasan ajoi hienosti pienemmässä SM-luokassa viidenneksi ja Sprint-lähdössä toiseksi haastaen Niklas Ajon viimeiseen saakka. Johansson oli isossa SM-luokassa vaikeuksissa startissa mutta ajoi maaliin sitkeästi yhdeksäntenä jääden kahdeksannesta sijasta vaivaiset 0,4 sekuntia.

B-luokissa LK-racing valmennus ja manageeraus tiimiä vetävä Lasse Kurvinen kiinnitti erityistä huomiota Juuso Tanin mahtavaan asenteeseen radalla ja noususuhteinen ajo tuotti kiitettävän toisen sijan pienessä B-luokassa.

Sivuvaunujen kilpailu oli mahtavaa, kun suurilla moottoreilla varustetut pyörät purkkiorjineen vinkuivat katsojien ohi. Se on soolopyöräkuskeillekin kokemus saada katsoa aika hullua lajia, mutta todella näyttävää sellaista!

Seuraavat kilpailuviikonloput ovatkin kiireisiä, kun molemmat vapaapäivät vietetään kilpailuissa. Neljä osakilpailua kahteen viikkoon alkaa näyttämään kenen kaappiin pistetään SM- ja Suomen Cup-mitalit, sekä ketkä nousevat haastamaan ensi kaudelle SM-kuskit eli B-luokkien nousijat A-luokkaan kaudelle 2019.