Vaativa Kärhänlenkki päättää SM-kauden

Mäntsälässä kaasutellaan lokakuun alussa perinteinen Kärhänlenkki, josta on luvassa perinteiseen tyyliin vaativa kilpailu.

Enduron SM-sarja saadaan päätökseen 5. lokakuuta Mäntsälässä, jossa kuljettajat kaasuttelevat perinteisen Kärhänlenkin. SM-pisteitä jaetaan kaikissa neljässä luokassa (SM1, SM2, SM3 ja U20) ja lisäksi jaossa on myös Suomen Cupin pisteet V40- ja V50-luokissa. Näiden luokkien lisäksi kilpailussa ajetaan myös C- ja V60-luokkien kansalliset kilpailut.

Kilpailussa on kuusi eri maastokoetta ja kaikki luokat ajavat koko kierroksen. Tämän lisäksi SM- ja V40-luokat ajavat vielä maastokokeet 1 – 3 toiseen kertaa ja keliolosuhteiden salliessa vielä kolmanteenkin kertaan. Näin ollen nämä luokat tulevat ajamaan yhteensä 9 tai 12 maastokoetta. Maastokoeaikaa SM-luokille tulee kertymään yli tunti yhdeksän maastokokeen aikana.

Reittiselostus

MK1 Latostenmaa. Reitti on peltoa, mutta välillä käydään metsässä ja peltosaarekkeissa. Yleisölle on pysäköintitilaa ja myös kioski tarjoaa palvelujaan.

MK2 Karikuusi. Reitti on kokonaisuudessaan peltoa, mutta erikoisuutena on pieni tekniikkaosuus, johon tulee vaihtoehtoinen reittivalinta.

MK3 Kaipiainen. Hyvin perinteinen enduroreitti, alussa peltoa, sitten metsää, josta tullaan pelto-osuudelle ja lopuksi metsään. Maastokokeen lopussa on mäkiosuus.

MK4 Ovaska. Uusi maastokoe, joka on joskus ajettu siirtymänä. Perintein hidas, tekninen kivikkopätkä. Sisältää myös vauhdikkaita polkuosuuksia.

MK5 Lukko. Viimeistä kertaa tänä vuonna Kärhänlenkillä. Yleisölle löytyy pysäköintitilaa ja myös kioski on paikalla.

MK6 Helenius. Maastokoe on metsää ja peltoa, siis perinteistä enduropolkua.

 

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 28.9.2019.

Lisätietoa kilpailusta.