Uusi Fox Instinct-huippusaapas markkinoille

Fox esittelee uuden Instinct-ajosaappaan, joka edustaa Foxin huippuluokan saapasta.

Tim Gajser, Ken Roczen, Adam Cianciarulo ja monet muut maailman tähdet ovat luottaneet jo vuosia Foxin Instinct-ajosaappaisiin. Nyt Fox esitteli uuden mallin tuosta legendaarisesta saappaasta, joka on myös tullut jo markkinoille. Uudessa mallissa on haettu parempaa suorituskykyä ja istuvuutta, sekä luonnollisesti myös turvallisuutta.

Fox käyttää Instinct-saappaissa ULTRATAC-materiaali saappaan pohjassa ja myös saappaan sisäsyrjässä. Tämän avulla saadaan parempi pito jalkatapilla, sekä myös saapas ”pitää” paremmin myös runkoputkea vasten, jolloin jaloilla on helpompi käsitellä pyörää. Lisäksi saappaan sisäsyrjästä on tehty mahdollisimman kapea, jolloin jalka on lähempänä pyörän runkoa.

s

Sisäsyrjässä olevat ULTRATAC-kumit tuovat pitoa saappaan ja pyörän runkoputken välille.

Turvallisuuden kannalta saappaissa on monta tärkeää uudistusta. Saappaan kriittisissä paikoissa turvallisuuden kannalta on käytetty TPU-kovamuovia, joka suojaa koviltakin iskuilta. Saapas on nivelletty nilkasta, jolloin sen liikkuvuus on hyvä, mutta samalla nivelessä on myös erillinen lukko, joka estää yliojentumisen. Saappaan pohjassa, kantapään kohdalla on myös eräänlainen iskua vaimentava tyyny, joka auttaa niissä tilanteissa, kun jalka joudutaan laittamaan äkillisestä maahan.

d

Saappaan nivel lisää liikettä, mutta estää myös yliojentumisen.

Merkittävä uudistus on myös se, että saappaita saa myös puolikkaan koon välein. Eli jos vaikkapa 43 koko tuntuu hieman pieneltä ja 44 puolestaan liian isolta jalkaan, niin nyt näiden välistä löytyy koko. Saappaan paino on 1947 grammaa (koko 43) ja niiden hinta on 539,99€

Lisätietoa ja video saappaasta.