Uudet 2021 KTM 690 Enduro R- ja SMC R -mallit on julkaistu

Teksti
KTM 690 Enduro R

Suorituskykyinen ja kevyt KTM:n LC4 -moottori on edelleen kärjessä keskikokoisten moottoripyörien segemntissä. Mallivuodelle 2021 päivitetty moottori vastaa Euro5 -päästöstandardeja ja toimii uusien KTM 690 ENDURO R- ja KTM 690 SMC R -mallien voimanlähteenä. Olipa valintasi joko offroad-, katu- tai täysiverinen supermotoajo, on kokemuksesi aiempaakin täysipainoisempi.

KTM on uurtanut uria ja rikkonut rajoja KTM 690 ENDURO R -mallin kehitystyössä. Malli pohjautuu KTM:n vahvaan taustaan offroad-lajien parissa, josta pyörä ammentaa suorituskykynsä hankalimmillekin reiteille. Sen kehittynyt teknologia ja suunnittelutyö tekevät siitä sopivan vaihtoehdon monipuoliseen maastoajoon. Tämän moottoripyörän edellinen versio kahden vuoden takaa varmisti ensiluokkaisen ergonomian, elektroniikkapaketin ja käsiteltävyyden. Vuoden 2021 KTM 690 ENDURO R on tehokas ja vaikuttava, offroad-kykyinen moottoripyörä, joka osoittautuu sulavalinjaiseksi ja helposti käsiteltäväksi kokonaisuudeksi. Kaarre-ajoon optimoitu ABS -sensori lukee pyörän kallistuskulmaa ja toimii yhdessä älykkään luistoneston kanssa. Lisäksi valittavana on offroad-ABS ja moottorin MSR-ohjaus, jotka mahdollistavat asetusten mukauttamisen kaikkiin olosuhteisiin. WP XPLOR -jousitus on tuttu KTM EXC -mallistosta ja on nyt optimoitu KTM 690 ENDURO R -malliin. Uutuuden 74 hevosvoimaa ja 73,5 Nm:n vääntövoima takaavat, että malli soveltuu myös pidempiin ajomatkoihin tasaisella asfaltilla.

KTM on säilyttänyt vuoden 2021 pyörässä useita tuttuja ominaisuuksia aiemmilta mallivuosilta, mutta on lisäksi tehnyt merkittäviä päivityksiä, joiden myötä KTM 690 ENDURO R on vahva ehdokas entistäkin monipuolisempaa vaihtoehtoa kaipaaville kuljettajille. Käytännöllisyyden nimissä KTM on tehnyt parannuksia ajoasetuksiin, jotka valitaan ohjaustangosta löytyvillä kytkimillä: STREET -ajoasetus hyödyntää kaksikanavaista ABS -järjestelmää sekä edessä ja takana. OFFROAD -ajoasetus poistaa takarenkaan ABS:n käytöstä takajarrun tuntuman parantamiseksi sellaisessa maastossa, jossa pito ei ole niin hyvä. Uuden mallin ABS -järjestelmä hyötyy uudesta modulaattoriyksiköstä, joka säätelee jarrutusvoimaa paremmin. Tämä merkitsee myös sitä, että sen voi aktivoida kesken ajon, eikä siihen enää tarvita muita lisäosia.

Uudesta näytöstä löytyy myös ABS -painike, jonka avulla kuljettaja voi kytkeä järjestelmän nopeasti pois käytöstä saadakseen käyttöön täydet OFFROAD -ajoasetuksen ominaisuudet. Samassa näytössä näkyy nyt kierrosnopeus sekä valittu vaihde. Moottoripyörä on päivittynyt vuodelle 2021 uusilla grafiikoilla ja väreillä.

KTM 690 SMC R MY 2021 käyttää LC4:n voiman supermotoon. Kuljettajat, jotka kaipaavat elämyksiä mutkateillä, haluavat välttää ruuhkia ja ajaa radoillakin, saavat käyttöönsä kaikki tekniset ominaisuudet olipa kyseessä sitten vauhdin kasvattaminen tai hidastaminen.

Uusi KTM 690 SMC R on vahvasti tarkoitukseensa keskittyvä pyörä ja se on aina edustanut hyvin KTM:n näkemystä moottoripyöräilystä: se on sporttinen, aggressiivinen ja äärimmäinen, mutta erittäin monipuolisesti käytettävissä. Vuosien mittaan kehittynyt tekniikka tuo mukanaan laadukkaan, kromimolybdeeniteräsputkista valmistetun rungon, WP APEX -jousituksen, tarkoitukseen suunnitellun ergonomian ja erinäiset ABS -järjestelmän asetukset, kuten poiskytkettävät kaarre- ja supermoto-asetukset.

Vuoden 2021 KTM 690 SMC R hyödyntää samaa näyttöä ja ABS-modulaattoria kuin KTM 690 ENDURO R, jolloin erilaisten säätöjen tekeminen ajon aikanakin on mahdollista.

KTM 690 SMC R on varustettu isoilla Brembon jarruilla ja 2021 mallin jarrujärjestelmää on tehostettu. Uusimman sukupolven Brembo M 4.32 monoblock -jarrusatula kasvattaa pysäytysvoiman suorituskykyä entisestään 320 mm:n jarrulevyllä (240 mm takana). Lopputuloksena on entistä parempi ohjattavuus ja ajotuntuma.

KTM 690 SMC R saa LC4-serkkunsa tavoin kosmeettisen muodonmuutoksen, jonka terävä ja moderni ulkoasu edustavat sen statusta monipuolisena supermotopyöränä, joka on kuin kotonaan sekä teillä että ajoradoilla.

Lisäksi äänenvaimentimeen on asennettu uusien vaatimusten mukainen katalysaattori, joka varmistaa kummankin LC4:ää käyttävän pyörän täyttävän Euro5 -päästövaatimukset. Kumpikin uutuusmalli voidaan kytkeä 35 kW:n tehotilaan A2-ajokortin vaatimuksia varten.

Joachim Sauer, KTM Product Manager:”LC4 on voimakas komponentti KTM 690 ENDURO R:n ja KTM 690 SMC R -malleissa, jota olemme onnistuneet hyödyntämään tehokkaasti. Jatkamme kummankin pyörän kehitystyötä, sillä ne ovat tärkeitä KTM:n kokonaismallistolle. Vuonna 2021 tarjoamme ajajille jännittävämmän ja entistä kehittyneemmän paketin, mikä merkitsee, että pyörät säilyttävät asemansa segmenttinsä kärjessä. Niissä on molemmissa omat erityispiirteensä ja haluamme jatkossakin varmistaa, että ne tarjoavat erinomaisen ja kutkuttavan ajokokemuksen.”