USA vei viimein mestaruuden, Suomi 14.

USA juhli maailmanmestaruutta viime vuonna.
Kuva
MXGP
USA teki kotiradallaan viimein sen, mitä monet ovat odottaneet jo useamman vuoden ajan. Eli Tomac, Chase Sexton ja Justin Cooper palautti maan viimein voittokantaan. Suomen osalta varsinainen kisapäivä RedBudissa oli kaatumisten sävyttämä.

Varsinainen kisapäivä RedBudissa poikkesi melkoisesti karsintapäivästä, sillä yön ja aamun sateet olivat pehmittäneet radan. Tällä kertaa kotijoukkue ei antanut sen häiritä, vaan ajoi selvään voittoon. Suomen kisapäivää sävyttivät kaatumiset, mutta joukkueemme oli siitä huolimatta 14.

Tomac näytti päivän suunnan

Ensimmäisessä erässä radalla nähtiin MXGP- ja MX2-luokan kuljettajat. USAN:n Eli Tomac antoi heti kaikille esimakua tulemasta, ottaen erävoiton. Belgian Jago Geerts ajoi eiliseen tapaan hienon erän ja oli ainoa, joka pysyi Tomacin tuntumassa, ollen maalissa kakkonen. Siinä kun Geerts jäi Tomacista kolme sekuntia, niin kolmanneksi ajanut Maxime Renaux jäi voitosta jo lähes minuutin. Sveitsin Jeremy Seewer oli neljäs ja Australian Mitch Evans viides. Australian Hunter Lawrence voitti MX2-luokan ja oli kahdeksas, perässään USA:n Justin Cooper.

Suomalaisista ensimmäisessä erässä radalla oli Miro Sihvonen ja Emil Weckman. Sihvonen onnistui startissa loistavasti ja oli seitsemäntenä, kunnes kaatui ensimmäisellä kierroksella. Sihvonen oli toisen kierroksen alussa aivan letkan hännillä, mutta nousi sieltä onneksi muutaman ohituksen ja muutamien keskeytyksien siivittämänä sijalle 28. Weckman puolestaan oli startin jälkeen sijan 19 tuntumassa. Erän alussa Weckman teki muutamia ohituksia, mutta putosin erän aikana lopulta sijalle 24.

Suomalaisten kaatumiset jatkuivat

Toinen erä sujui alussa Italian Mattia Guadagninin tahdissa, ennen kuin USA:n Chase Sexton ja Autralian Jett Lawrence ohittivat hänet. Lawrence oli kaksikosta vahvin ja otti erävoiton. Sexton oli toinen ja Guadagnini kolmas. USA:n toinen kuljettaja Justin Cooper oli neljäs ja Ruben Fernandez viides. Australian toinen kuljettaja Hunter Lawrence pilasi erän jo alussa, kun hän yritti aggressiivista ohitusta Cooperista, mutta kaatui tilanteessa. Lawrence oli lopulta erän 10.

Weckman oli valitettavasti mukana toisen erän starttikasassa ja pääsi matkaan aivan viimeisten joukossa, menettäen paljon aikaa nostellessaan pyörää. Weckman ajoi kuitenkin hienon erän ja oli maalissa 21. Jere Haavisto oli startin jälkeen 15. ja ajoi parit ensimmäiset kierrokset tuolla sijalla. Valitettavasti Haavisto putosi ilmeisesti parinkin kaatumisen seurauksena lopulta sijalle 33.

Koriste kakun päälle

Viimeiseen erään lähdettäessä tilanne näytti USA:n kannalta hyvältä, sillä he johtivat jo kahdeksan pisteen erolla Australiaan. Ranska oli kolmantena, kahdeksan pistettä Australian takana. Kolmannen erän startin jälkeen kärjessä oli Ranskan Dylan Ferrandis ja Maxime Renaux. Sexton oli kolmantena ja Tomac 11. Australian Jett Lawrence oli kuudentena, mutta Evans puolestaan kaatui ja putosi letkan häntäpäähän. Ferrandis kaatui kun erää oli ajettu viisi kierrosta ja putosi kuudenneksi. Erän aikana näytti siltä, että Sexton ja Tomac keskittyivät vaan ajamaan varmasti maaliin, jotta mestaruus olisi heidän. Renaux ajoi erävoittoon, perässään Sextonin ohittanut Lawrence. Sexton ajoi maaliin kolmantena. Ferransis oli neljäs ja Seewer viides. Tomac ylitti maalilinjan kuudentena ja sen jälkeen käynnistyivät Amerikan juhlat varikolla. Suomalaisista Haavisto onnistui jälleen kohtuullisesti startissa ja oli 15. Sihvonen oli puolestaan sijan 25 tuntumassa. Haavisto kaatui erän alussa ja ajoi maaliin sijalla 25. Sihvonen oli puolestaan. 26.

USA keräsi 16 sijoituspistettä ja otti selvän mestaruuden. Ranska oli kilpailun kakkonen, keräten 23 pistettä. Australia oli kolmas, jääden kolme pistettä Ranskalle. Italia oli neljäs ja Belgia viides. Suomi sai 124 pistettä ja oli lopulta 14.