USA kasvatti johtoaan

Teksti
USA jatkaa vahvaa menoa Sixillä.
Kuva
Pole Position Communication
Sixin toinen kilpailupäivä ei tuonut muutoksia kärjen järjestykseen, mutta USA:n vahvat otteet vahvistivat sen paikkaa kisan kärjessä.

Koska Sixin toisenakaan kilpailupäivänä ei sää armahtanut kilpailijoita, joten järjestäjä päätti tehdä sen lyhentämällä kilpailua. Maastokokeista viimeinen jätettiin ajamatta, joten nyt niitä oli kuuden sijasta vain viisi. Erot saatiin siitä huolimatta selville, eikä trophyn kärkijoukkueesta ollut mitään epäselvyyttä. USA meni sen verran kovaa, että muut voivat vain niellä pölyä. Kun kaksi päivää on nyt ajettu, johtaa USA kisaa jo runsaalla viidellä minuutilla.

- Aloitimme jälleen loistavasti ja pystyimme pitämään samaa vauhtia koko päivän ajan. Maastokokeet olivat jo aika rajussa kunnossa, joten odotan innolla huomista, kun pääsemme uudelle reitille. Tällä hetkellä keli on suurin vastustajamme ja on turha miettiä asioita eteenpäin. Kisa ei ole vielä edes puolivälissään, USA:n joukkueen Cole Martinez muistutti.

Toisena jatkaa Iso-Britannia ja kolmantena on edelleen Ranska. Ero kakkospaikkaan kasvoi hieman, mutta ei mitenkään ratkaisevasti. Nelospaikalla ajaa Espanja ja viidentenä on Italia.

Henkilökohtaisesti toisen päivän parhaasta vauhdista vastasi Andrea Verona, joka kukisti avauspäivän voittaneen Josep Garcian vajaalla 17 sekunnilla. Kolmanneksi kiireisin oli Dante Oliveira.

- Minulla oli hyvä päivä. Löysin hyvät ajolinjat ja onnistuin voittamaan tänään. Meillä on ollut hyvää kisaa Josepin (Garcia) kanssa ja toivottavasti se jatkuu myös huomenna, Verona iloitsi.

Ruotsalaiskolmikko jyrää

Juniortrophyssa yksi on selkeästi yli muiden. Ruotsin trio Albin Norrbin, Axel Semb ja Max Ahlin etenee sellaista vauhtia, johon kukaan muu ei pysty vastaamaan. Ruotsin johto kasvoi jo lähes kahdeksaan minuuttiin. Italian kisa meni pilalle päivän toiseksi viimeisellä maastokokeella kun Manolo Morettinin pyörästä moottorin käyttötunnit täyttyivät ja Italia putosi kakkossijalta kymmenenneksi. Kakkospaikalle nousi näin USA, joka on vain vajaat 10 sekuntia kolmantena olevaa Ranskaa edellä. Seuraavina ovat Iso-Britannia ja isäntämaa Argentiina.

- Minulla on ollut tähän asti flunssaa ja kuumetta, mutta nyt pystyin ajamaan paremmin ja tämä oli minulle jo ihan hyvä päivä. Meillä on joukkueena ollut aivan uskomaton alku, mutta huomenna ollaan uudella reitillä. Katsotaan muuttaako se tilannetta, Ruotsin Axel Semb pohti.

Naisissa johto vaihtui

Naisten luokassa odotettiin tiukan kilpailun jatkuvan, mutta toisin kävi. USA lähti heti aamulla sellaiseen kyytiin, johon Australian rahkeet eivät riittäneet. Näin USA siirtyi reilun viiden minuutin johtoon ennen kärjestä toiseksi pudonnutta Australiaa. Kolmantena on FIM-tiimi, joka koostuu eri maiden kilpailijoista. Kolmantena ollut Ranska putosi neljänneksi Elodie Chaplotin keskeytyksen myötä ja viidentenä on Argentiina. Kisan rankkuudesta kertoo hyvin sekin, että vain kolmella kärkijoukkueella on enää kaikki kolme kuljettajaa mukana.

- Tämä oli hieno päivä joukkueelle kun nousimme johtoon. Maastokokeet vaikeutuivat, mutta me löysimme hyvät ajolinjat ja pystyimme hyökkäämään paremmin. Odotan innolla huomista kun pääsemme uudelle reitille. Edessä on mielenkiintoisia maastokokeita, USA:n kolmikon Rachel Gutish tiesi.

Vaikeaa on

Kerhojoukkueiden päivää sävyttivät edelleen keskeytykset, ainakin mikäli tulosliuskaan on luottaminen. Itse aloin suhtautua tuloksiin hieman skeptisesti, kun liuskoja silmäillessäni huomasin, että Dynaset Hydraulics -tiimin Reijo Karppinen on sen verran kova kuljettaja, että ajaa tulosten mukaan kahdessa joukkueessa. Omassa Dynaset-tiimissään Karppinen jatkaa kisaa ainoana kuljettajana. Tiimi on nyt sijalla 75. Sen sijaan Team X:llä, jossa Karppinen myös tulosten mukaan ajaa, menee selkeästi paremmin, sillä se on kahden päivän jälkeen sijalla 42. Mutta samapa tuo, pääasia on kuitenkin, että kisa Karppisen osalta jatkuu edelleen.

Tänään keskiviikkona kilpailijat pääsevät uudelle reitille. Ensimmäiset kilpailijat lähtevät jälleen liikkeelle kello 12.30 Suomen aikaa ja maaliin ensimmäisiä odotetaan noin kello 20.00. Edessä on 230 kilometriä ja kuusi maastokoetta. Jos keli ei yhtään helpotu, niin edessä on jälleen kova päivä.