USA juhli Sixillä

USA vei kaksi kolmesta jaossa olleesta maailmanmestaruudesta.
Kuva
Future7media
USA vei kaksi kolmesta mestaruudesta tänään päättyneessä Six Days Endurossa. Loppucrossi ei tuonut enää suuri muutoksia kilpailuun, mutta jo eilen nähtiin erikoisia tilanteita loppucrossin tiimoilta.

94. Six Days Enduro Portugalissa saatiin päätökseen tänään loppucrossin merkeissä. Järjestäjillä oli haasteita loppucrossin suhteen, nimittäin alun perin se piti ajaa läheisellä motocrossradalla. Mutta tiettävästi kaikki lupa-asiat eivät olleet kunnossa alueen suhteen, joten järjestäjät tekivät eilen päätöksen, jonka mukaan loppucrossi siirrettiin kisakeskuksen viereen. Vieressä olevalla karting-radalla rakennettiin rata, joka kulki osittain myös asfalttiradalla.

Trophy-luokassa loppucrossi ei tuonut enää yllätyksiä, vaan ruutulipun heiluttua Antti Kallosen johtama USA:n joukkue juhli maailmanmestaruutta vajaan kahden minuutin turvin. Joukkueessa ajoivat Ryan Sipes, Kailub Russel, Taylor Robert ja Stewart Baylor. Australia oli kilpailun kakkonen ja Italia kolmas. Suomen joukkue Eero Remes, Eemil Pohjola, Roni Kytönen ja Aleksi Jukola oli viides. Ero USA:han oli 22 minuuttia ja kolmanneksi sijoittuneeseen Italiaan reilut 12 minuuttia.

Junior-Trophyssa ei myöskään nähty viimeisenä päivänä suuria mullistuksia. Australian kolmikko Michael Driscoll, Fraser Higlett ja Lyndon Snodgrass ajoivat mestareiksi yli yhdeksän minuutin erolla USA:n kolmikkoon. Espanja oli luokan kolmas. Suomen joukkue Antti Hänninen, Hugo Svärd ja Lari Jukola oli lopulta 11. Jukolan kilpailu jäi kesken kolmantena päivänä, hänen solisluunsa mentyä poikki.

Naisten joukkue kilpailussa USA otti voiton joukkueella Rebecca Sheets, Brandy Richards ja Tarah Gieger. Toiseksi tullut Saksa jäi voitosta lähes yhdeksän minuuttia. Kolmas oli Iso-Britannia.

Kerhojoukkueiden puolella kuudesta mukaan startanneesta suomalaisesta kuljettajasta kaksi pääsi virallisesti maaliin asti. Hyvinkään Konekerhon joukkue oli lopputuloksissa 121. ja joukkueen ainoa loppucrossissa mukana ollut kuljettaja oli Arto Kallioinen. Tosin Kallionenkaan ei saanut tulosta kisan viidenneltä päivältä, mutta pääsi keskeytyssäännöllä vielä ajamaan tänään. Dynaset Hydraulics Finland -joukkueen Reijo Karppinen ja Veli-Matti Mäkinen taistelivat Sixin läpi kunnialla. Mutta kun joukkueen kolmas kuljettaja Seppo Suominen joutui keskeyttämään kilpailun vatsataudin takia, oli joukkue lopputuloksissa 107.

Henkilökohtaisen kilpailun nopein kuljettaja oli Daniel Sanders, ennen Josep Garciaa ja Taylor Robertia.