USA juhli Argentiinassa

Teksti
Kuva
Pole Position Communication
Argentiinan Sixi päättyi lähes täydelliseen USA:n menestykseen sen voittaessa trophyn ja naisten trophyn. Junioritrophysta tuli sen sijaan ”vain” hopeaa.

Trophyjoukkueiden kilpailua hallitsi ensimmäisestä päivästä lähtien USA, eikä viimeinen kisapäiväkään tuonut poikkeusta. USA oli päivän nopein ja kuittasi odotetusti maailmanmestaruuden selkeällä 17 minuutin erolla. Joukkueen muodostivat pitkän uransa tähän kilpailuun päättävä Taylor Robert, Johnny Girroir, Dante Oliveira ja Cole Martinez.

- Tämä on ollut meille uskomaton viikko. Teimme joka päivä kaiken oikein ja pyrimme saamaan kaikki neljä kuljettajaamme mahdollisimman usein kymmenen parhaan joukkoon. Minulle henkilökohtaisesti tämä on ollut uskomaton matka. Autoin USA:ta voittamaan ensimmäisen kerran vuonna 2016 Espanjassa ja nyt tämä on minulle viimeinen kerta. Olen surullinen, että kaikki päättyy, mutta vastaavasti taas iloinen päästessäni urallani näin korkealle. Sixi on uskomaton kilpailu, Robert hehkutti silmäkulmiaan pyyhkien.

MM-hopean kuittasi Ranskan nelikko Theophile Espinasse, Leo Le Quere, Loic Larrieu ja Julien Roussaly. MM-pronssin sai kaulaansa Iso-Britannian joukkue, jossa ajoivat Jamie McCanney, Jed Etchells, Nathan Watson ja Alex Snow. Nelikko hävisi hopean vajaalla puolellatoista minuutilla ja väkisinkin tulee mieleen, mikä olisi ollut mitalin väri, jos Beta olisi toimittanut pyörät Steve Holcombelle ja Brad Freemanille, jotka eivät nyt olleet joukkueessa.

Sixin nopein kuljettaja oli jo kolmannen kerran peräkkäin Josep Garcia. Espanjalaisen taidoista kertoo hyvin se, että hän ajoi E1-luokassa, eli 250-kuutioisella pyörällä.

- On unelmien täyttymys voittaa Sixin kokonaiskilpailu kolmannen kerran peräkkäin. Tämä on ollut uskomaton viikko ja yksi vaikeimmista Sixeistä, joita olen ajanut. Nyt on juhlimisen aika, Garcia riemuitsi.

Toiseksi kiireisin oli E2-luokan ajokilla Andrea Verona. Kolmanneksi parhaasta vauhdista vastasi niin ikään E2-luokan ajokilla liikkeellä ollut Dante Oliveira.

Uskomaton epäonni

Junioritrophyssa Ruotsin maailmanmestaruus oli enää sinettiä vaille, sillä joukkue lähti viimeiseen kisapäivään 22 minuutin johtoaseman turvin. Mutta on Sixillä mitalijärjestys ennenkin mennyt loppucrossilla uusiksi. Myös nyt kävi niin, kun Albin Norrbinin ajokki päätti loppucrossin puolivälissä, että nyt tämä kiusaaminen riittää ja sammui kuin saunalyhty. Ruotsalaiskolmikko teki porukalla töitä, mutta pyörää ei saatu millään käyntiin. Pyörää työnnettiin, vedettiin ja raahattiin kohti maalia, mutta aikaa paloi niin paljon, että Ranska nousi mestariksi kolmikolla Thibault Giraudon, Antoine Alix ja Leo Joyon.

- On mahtavaa voittaa junioritrophy. Emme voi kiittää tarpeeksi tiimiämme tuesta, jota olemme saaneet koko viikon. Tietenkin olemme pahoillamme Ruotsin epäonnen takia, mutta moottoriurheilu on tällaista. Kaikki myötätuntomme heille, mutta on hienoa juhlia maailmanmestaruutta, Giraudon hehkutti.

Ruotsin epäonni tarkoitti sitä, että lopulta myös USA nousi ohi Ruotsin ja MM-hopealle. USA:n joukkueessa ajoivat Mateo Oliveira, Kai Aiello ja Grant Davis. Ei Ruotsikaan ilman mitalia jäänyt, sillä Albin Norrbin, Axel Semb ja Max Ahlin saivat kaulaansa pronssiset MM-mitalit, mutta tunnelmat olivat ymmärrettävästi kaikkea muuta kuin korkealla.

Ylivoimainen USA

Naisten trophyssa USA oli järkyttävän ylivoimainen. Se oli ainoa joukkue, joka sai kaikki kolme kuljettajaansa maaliin. Voittomarginaali oli lopulta lähes seitsemän tuntia. USA olisi siis ollut mestari, vaikka sen kaksi kuljettajaa olisi keskeyttänyt loppucrossilla. Voitto oli USA:n naisille historian neljäs. Joukkueen muodostivat Brandy Richards, Korie Steede ja Rachel Gutish.

- On ollut melkoinen viikko. Keskityimme koko viikon pitämään pyörämme ja itsemme kunnossa. Taistelimme kaikki kolme maaliin joka päivä, vaikka välillä luita murtuikin. Olen erittäin ylpeä saavutuksestamme ja tulen muistamaan tämän pitkään, Richards iloitsi.

Hopealle ajoi Australia ja pronssille FIM LA Team -nimen alla ajanut Perun joukkue. Neljäs oli Ranska ja viidenneksi sijoittui Argentiina.

Kerhojoukkueet

Kerhojoukkueiden kilpailu oli tänä vuonna todella rankka. Keskeytyksiä tuli jo avauspäivänä niin, että mielessä kävi, tuleeko kukaan maaliin, mutta tulipa kuitenkin. Kun matkaan lähti yhteensä 77 joukkuetta, niin ilman yhtään keskeytystä maaliin saapui 15 kolmikkoa.

Voittoon ajoi joka päivä parhaasta vauhdista vastannut XC Gear, jossa ajoivat Josh Toth, Ryan Surrat ja Austin Serpa. Toiseksi sijoittunut GTBN hävisi vajaat 21 minuuttia. Kolmantena podiumille nousi joukkue nimeltä Argentina.

Suomen värejä kisassa edusti Reijo Karppinen, joka ajoi Dynaset Hydraulics -nimeä kantaneessa joukkueessa. Vaikka koko kolmikko joutui avauspäivänä keskeyttämään, niin Karppinen jatkoi ainoana koko kisan maaliin. Joukkueen sijoitus oli 72. Edelleen ainakin minulle arvoitus on, miten Reijo Karppinen on voinut ajaa koko viikon myös joukkueessa nimeltä Team X. Tämä kolmikko on joka tapauksessa virallisessa tulosliuskassa sijalla 38.

Näin on Sixi tämän vuoden osalta paketissa ja ensi vuonna kisataan jälleen Euroopassa, kun kisan järjestää Espanja. Kilpailupaikkana on Silleda, joka sijaitsee Espanjan luoteisosassa. Kisaa suunniteltiin syyskuun lopulle. Se ei kuitenkaan tule luultavasti toteutumaan, sillä MM-sarja päättyy Ranskassa syyskuun puolivälissä ja tiimit sekä kuljettajat tarvitsevat enemmän aikaa MM-sarjan päättymisen jälkeen. Näin Espanjan tulevan Sixin päivämäärä vahvistetaan myöhemmin.