Tutut nimet kärjessä Kanteleella

Eero Remes johdatti joukkueensa voittoon.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes, Mauno Hermunen ja Roni Kytönen olivat odotetusti muille liian nopeita tänään Kanteleella, jossa kaasuteltiin järjestyksessään jo kolmas RX Moto Endurance.

Auringon paisteessa käynnistynyt RX Moto Endurance keräsi taas hurjan osallistujajoukon, kun lähes 300 kuljettajaa lähti pitämään hauskaa Kanteleelle. Tänä vuonna kilpailu ajettiin eri pellolla kuin kahtena edellisenä vuonna, johtuen viljanpuinnin tilanteesta, ja samalla reitti oli aiempia kertoja lyhyempi ja hitaampi. Kilpailun kärkijoukkueet kiersivät kierroksen nopeimmillaan kahdeksaan minuuttiin ja kärjelle kertyi kierroksia 40. Reitti oli parin ensimmäisen kierroksen ajan hieman liukas, mutta kuivui nopeasti ja pito olikin savipellolla melkoinen. Kisan loppuosalla sade kuitenkin saapui kisapaikalle, kastellen radan melkoisen liukkaaksi.

kantele startti 2023

Kuljettajat odottavassa lähtöä.

Kilpaluokan lähtö meni Niklas Laankosken nimiin, joka ajoi joukkueessa Yö-vuoro. Toisena startin jälkeen oli Kaatuneet pulut joukkueen Albert Juhola ja Axu hoitaa -joukkueen Eero Remes oli kolmantena. Remes nousikin nopeasti kärkeen ja ajoi jo ensimmäisen kierroksen aikana melkoisen kaulan muihin nähden. Miro Sihvosen joukkue Nopeetpakarat -oli vasta neljännessä starttirivissä, mutta Sihvonen nosti joukkueensa ensimmäisen kierroksen päätteeksi jo toiseksi. Lasse Kurvinen toi puolestaan joukkueensa kolmannella sijalla toiselle kierrokselle.

d

Niklas Laankoski otti startin nimiinsä.

Molemmilla kärkijoukkueilla oli samanlainen taktiikka alussa, eli kuljettajat ajoivat neljän kierroksen pätkiä. Kun Remes ja Sihvonen kaarsivat vaihtoon neljännen kierroksen jälkeen, oli joukkueiden ero jo selvä. Joukkueidensa toisina kuljettajinani reitille lähtivät Mauno Hermunen ja Emil Silander. Silander näyttikin viihtyvät todella hyvin pellolla ja ajoi neljän kierroksen aikana Hermunen kiinni ja kaksikko tuli samaan aikaan vaihtoon, päästäen reitille Roni Kytösen ja Teemu Makkosen. Loukkaantumisestaan toipunut Kytönen näyttikin heti vauhtinsa ja kasvatti vauhdilla eroa Makkoseen omalla ajovuorollaan.

d

Emil Silander.

Tämän jälkeen peli olikin kärjessä käytännössä selvä, eron kasvaessa koko ajan. Kuuden tunnin jälkeen Axu hoitaa -joukkueen voittomarginaali oli neljä minuuttia. Kolmanneksi kilpailussa ajoi joukkue nimeltä Jackpot Crew, jossa ajoivat Kimit Patova ja Koskinen, sekä Tiitus Enjala. Tämä kolmikko jäi voitosta kolme kierrosta. Kilpailun neljäs oli Team Fantic 1 (Riku ja Roni Ratinen, sekä Marko Tarkkala) ja viides Kaatuneet pulut (Albert Juhola, Tuomas Kyytsönen ja Juha-Pekka Tirkkonen.

Harrasteluokan voitti joukkue nimeltään Koukkupolvet, jossa kaasuttelivat Marko Erving, Tom Nordman ja Tom Virolainen).

virolainen

Tom Virolainen.

Naisten luokan voitto meni Sara Gåpån, Sonja Matikaisen ja Emma Seppäsen muodostamalla Puol kaasu -joukkueelle. Matkaendurossa mukana oli vain yksi joukkue, joten Tyhmäryhmä (Ulla Sederlöf, Toni Tielinen ja Tomi Utti) otti voiton. Myös nuorissa oli vain yksi joukkue (Team Kassari), jonka muodostivat Jasper Kangassalo, Akseli Koivisto ja Oscar Saxlund.