Tuttu tahti MM-sarjassa

Tim Gajser jatkoi voittokulkuaan.
Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser ja Jorge Prado voittivat Indoneasian GP:n. Tosin tällä kertaa kumpikaan ei pystynyt ottamaan tuplaerävoittoja.

MXGP-luokassa Tim Gajser johti ensimmäistä erää lähdöstä maaliin asti ja otti erävoiton kuuden sekunnin erolla. Toiseksi kaasutteli Max Anstie ja kolmas oli Jeremy Seewer. Toisessa erässä Gajser johti letkaa kolmen ensimmäisen kierroksen ajan, kunnes kaatui. Kärkeen nousi Romain Febvre ja myös Seewer ehti Gajserin edelle. MM-sarjaa johtava Gajser ohitti nopeasti Seewerin, mutta Febvren vauhti oli hänelle liikaa. Niinpä Febvre ajoi ensimmäiseen erävoittoonsa lähes kahteen vuoteen. Gajser oli toinen, Glenn Coldenhoffin noustessa kolmanneksi. Gajser voitti päivän kokonaiskilpailun ennen Febvreä ja Seeweria.

MM-pisteissä Honda-kuljettaja Gajserin johto on nyt 130 pistettä ennen Tony Cairolia. Seewer on sarjassa kolmantena ja hänen eronsa Cairoliin on nyt 31 pistettä. Cairoli on ollut sivussa kahdesta edellisestä kisasta, eikä aja vielä ensi viikonloppunakaan.

MX2-luokassa Jorge Prado ajoi ensimmäisen erän voittoon, ennen KTM-tiimikaveriaan Tom Viallea. Maxime Renaux oli erän kolmas. Toisen erän startissa Prado ajautui ensimmäisessä kurvissa todella ulos ja menetti useita sijoituksia, Viallen ottaessa kärkipaikan. Nopeasti Jago Geerts ja Thomas Kjer Olsen kuitenkin ohittivat hänet ja Vialle putosi kolmanneksi. Kierroksella 15 Geerts kuitenkin kaatui ja putosi viidenneksi. Olsen nousi kärkeen ja ajoikin erävoittoon. Vialle piti toista sijaa hallussaan muutaman kierroksen ajan, kunnes Prado tuli hänen ohitseen ja ajoi kakkosena ruutulipulle. Vialle oli kolmas. Päivän totaalin voitto meni näin ollen Pradolle, ennen Viallea ja Olsenia.

Mm-pisteissä Pradon johto 51 pistettä ennen Olsenia. Geerts on kolmas, mutta hän on jo 109 pistettä Olsenin takana.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna niin ikään Indonesiassa.