"Tuttu" tahti jatkui San Diegossa

Kuva
Yamaha
Eli Tomac ajoi kauden toiseen voittoonsa tänään San Diegossa. 250-kuutioisssa Jett Lawrence otti niin ikään kauden toisen voittonsa.

Kauden toinen Monster Energy Supercross-sarjan osakilpailu päättyi hetki sitten San Diegossa, uudella Snapdragon -stadionilla. Tällä kertaa kilpailut päästiin viemään läpi loistavissa olosuhteissa, radan ollessa erittäin hyvässä kunnossa.

450-kuutioisten finaalin startti meni Adam Cianciarulon nimiin, hänen saadessa peräänsä Cooper Webbin , Eli Tomacin, Chase Sextonin, Jason Andersson ja Justin Barcia. Anderson oli ensimmäisellä kierroksella vauhdissa ja nousi Sextonin ohi neljänneksi. Kolmannen kierroksen ensimmäisessä kurvissa Webb ohitti Cianciarulon ja nousi kärkeen.  Tomac ohitti myös Cianciarulon hetken kuluttua ja otti toisen sijan haltuunsa. Ensimmäisen kilpailun voittanut Tomac teki jo seuraavalla kierroksella oman iskunsa kärkipaikan suhteen ja ohitti Webbin. Samaan aikaan Anderson ohitti tiimikaverinsa ja nousi kolmanneksi. Viidentenä oli Justin Barcia, joka vain hetkeä aikaisemmin kaatoi ohitusyrityksessään Sextonin. 

Kuuden minuutin ajon jälkeen Barcia ohitti Cianciarulon ja nousi neljänneksi. Ken Roczen ohitti heti perään myös Cianciarulon ja otti viidennen sijan haltuunsa. Finaalin ollessa puolessa välissä, Tomacin johto Webbiin oli kaksi sekuntia. Anderson oli puolestaan kahden sekunnin päässä Webbistä kolmantena. Neljännestä sijasta käytiin sen sijaan hyvää kilpailua, kun Roczen hiillosti Barciaa, eikä Sextonkaan ollut kaukana kaksikosta. Parin minuutin kuluttua kolmantena ollut Anderson kaatui ja putosi sijalle 10.

Kärjessä Tomac ajoi vakuuttavasti ja kasvatti vähitellen eroa Webbiin. Webb oli puolestaan kuuden sekunnin karkumatkalla kolmannen sijan taisteluun, jossa mukana olivat Barcia, Roczen ja Sexton.

Finaalin viimeistein kierroksien aikana Webb ajoi kuitenkin Tomacin etumatkaa kiinni ja saikin eron jo sekuntiin, kierroksella ohitettavien sekoittaessa Tomacin menoa, mutta Webbin kannalta aika loppui kesken. Tomac ajoi kauden toisenkin osakilpailun voittoon, ennen Webbiä. Barcia piti pintansa kolmantena, Roczenin ollessa neljäs ja Sextonin viides.

- Alussa halusin tehdä nopeita siirtoja ja päästä kärkeen. Lopussa minulla oli hankaluuksia päästä kierroksella ohitettavien ohitse. Tiesin, että Webb oli koko ajan lähellä ja minun piti olla todella tarkkana, Tomac kertoi kilpailun jälkeen.

250-kuutioisissa Jett Lawrence ajoi Anaheimin kilpailun tapaan voittoon. Rj Hampshire oli toinen ja Cameron McAdoo kolmas.

Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Anaheimin toisella kilpailulla.

Alla tulokset ja pistetilanteet.