Turkuun taistelun jälkeen Kustaan voitto

Jani-Petteri Leino ajoi veljensä Jirin ja Markus Michelssonin kanssa Kustaan voittoon.
Kuva
Jani Hovi
Jiri ja Jani-Petteri Leino, sekä Markus Michelsson toivat Kärme Kustaan Kiemuroiden voiton tänään Turkuun.

43. Kärme Kustaan Kiemurat kaasuteltiin tänään Hämeenlinnassa, Hätilän maastoissa. Lämpömittari näytti aamulla kahdeksaan pakkasastetta ja maan peitti muutaman sentin lumikerros, joka toi valoa muuten synkkään metsään. Vaikka reitin peittikin pakkaslumi, niin lumen alla ollut maa oli sulaa ja paikoin etenkin Sammalsuolla myös pehmeää. Kokonaisuutena reitti oli kuitenkin kohtuullisen helppo, muutamaa haastavaa paikkaa lukuun ottamatta.

Polvivamma ei vienyt voittoa

Luokassa 1 kovinta vauhtia kaksi ensimmäistä kierrosta piti turkulainen MOTTI support team -nimellä kulkenut joukkue. Joukkueessa ajoivat veljekset Jiri ja Jani-Petteri Leino, sekä Markus Michelsson. Joukkueen lähtökohdat kilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset ja heidän osallistuminen oli vaakalaudalla.

- Polveni yliojentui harjoituksissa ja ilmoitinkin, etten pysty ajamaan kisassa, Jani-Petteri Leino kertoi.

Jaakko Överstin piti ottaa Leinon paikka joukkueessa, mutta pitkältä ajotauolta hätiin hälytetyn Överstin ajo ei sujunut harjoituksissa ja hän ilmoitti myös, ettei voi osallistua kisaan.

- Minä meni sitten talliin keskiviikkona illalla kokeilemaan, että taipuuko jalkani niin paljon, että pystyn käyttämään jarrupoljinta. Se taipui juuri ja juuri sen verran, jonka jälkeen ilmoitin sitten, että lähden ajamaan. Muuten Markus ja Jiri olisi jäänyt ilman kolmatta kuskia, Jani-Petteri jatkoi.

Leinon polvi toimikin hyvin kahden ensimmäisen kierroksen ajan ja turkulaiset ajoivat noin neljän minuutin kaulan toisena olleeseen jämsäläiseen Nirkkonen & Koneurakointi Wahlroos -joukkueeseen. Joukkueessa ajoivat Peetu ja Pyry Juupaluoma, sekä Eemil Pohjola. Kolmantena tuossa vaiheessa oli nimellä One more Year Touho -kulkenut joukkue, jossa ajoi Teemu Latostenmaa, Antti Hänninen ja Henry Olenius.

Eemil Pohjolo

Eemil Pohjola

Viimeisellä kierroksella Leinon polvi rupesikin vaivaamaan ja Turun kolmikko pudotti vauhtiaan huomattavasta. Mutta kolmikon onneksi eroa oli ennen viimeistä kierrosta niin paljon, että voitto meni Turkuun lopulta 36 sekunnin turvin.

- Ajo sujui meillä hyvin. Olemme kyllä harjoitelleet kisaa varten yhdessä ja voitto oli tavoitteena, Michelsson kertoi.

Olenius ajoi murtuneella sormella

Jämsän kolmikko (Juupaluoma, Juupaluoma, Pohjola) hävisin näin ollen lähes kolmen tunnin mittaisen kilpailun vain reilulla puolella minuutilla. Viimeisellä kierroksella Team Motopalvelun joukkue Jani ja Joonas Salonen, sekä Tuomas Nieminen nousi kolmanneksi. 18 sekuntia Team Motopalvelulle hävisi Latostenmaan, Hännisen ja Oleniuksen joukkue. Tämä joukkue koki kovia jo ensimmäisellä kierroksella, kun Oleniuksen pikkusormi murtui ojan ylityksessä. Olenius taisteli kuitenkin kilpailun maaliin mutkalla olevalla sormella. Viides ykkösluokassa oli joukkue nimeltään Sohviksen ystävät, jossa ajoivat Juha-Pekka Tirkkonen, Janne Mukkala ja Janne Rantanen.

Tuomas Nieminen

Tuomas Nieminen

Selviä eroja

Luokassa 2 voitto jäi Hämeenlinnaan, kun Kustaan konkarit -joukkue Matti Nikander, Mika Turunen ja Jarkko Tyni ajoivat voittoon 19 minuutin turvin. Luokan 3 voittoon ajoi joukkue Henrik Heikkinen, Perttu Rauhamäki ja Mika Lipponen. Myös Funduroteam Finland -nimellä kulkeneen joukkueen voitto oli selvä, sillä heidän voittomarginaalinsa oli peräti 28 minuuttia. Business-luokassa voitto meni 29 minuutin turvin Hämeen Rakennuskone Oy:n joukkueelle, jossa ajoivat Mika Brandt, Ville Haapasalo ja Mikko Pälli.

Luokan 1 palkitut kuljettajat,
Luokan 2 palkitut kuljettajat.
Luokan 3 palkitut kuljettajat.