Tuplavoittajia Hyvinkäällä

Sampo Rainio ajoi MXJ-luokan molempien erien selvään voittoon.
Kuva
Jani Hovi
Sampo Rainio, Alexander Wiik ja Pasi Virtanen otti tuplaerävoitot Hyvinkäällä.

Lauantain toiset kisaerät on saatu Hyvinkäällä ajettua. Kisan aikataulu venähti päivän aikana pahasti ja erät saatiin päätöseen vasta hieman ennen kello seitsemää.

MXV55-luokan toisen erän startti sujui ensimmäistä paremmin ja kaikki kuljettajat pääsivät ensimmäisen kurvin läpi kunnialla. Kärkeen ampaisi Pasi Virtanen, joka repikin heti muutaman sekunnin eron toisena ajavaan Jukka Penttilään ja Jari Lehtoon. Lehto roikkui muutaman kierroksen Penttilän tuntumassa, mutta sen jälkeen peli oli selvää myös toisen sijan osalta. Virtanen ajoi ruutulipulla lopulta 16 sekunnin erolla Penttilään, Lehdon jäädessä voitosta jo 56 sekuntia. 

MXV55 yhteistulokset

MXV45

MXV45-luokan toisen erän ensimmäisessä kurvissa tapahtui, kun Miska Aaltonen ja Lari Lehtiö kolaroivat keskenään (eivät kaatuneet) ja jäivät letkan häntäpäähän. Startin otti nimiinsä Jari Nurminen, ennen Jukka Vähäpesolaa ja Tommi Lainetta. Vähäpesola otti piikkipaikan haltuunsa neljännen kurvin jälkeen. Aaltonen piti alussa todella huimaa vauhtia ja nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen jo neljänneksi. 

Kierroksen kuluttua Laine nousi kärkeen, Vähäpesolan ja Aaltosen seuratessa häntä. Kolmen ajetun kierroksen jälkeen Laine ja Aaltonen olivat erottautuneet jo selväksi kärkikaksikoksi, Vähäpesolan ollessa jo lähes 10 sekunnin päässä heistä. Lehtiö oli noussut jo neljänneksi tuossa vaiheessa.

Viidennellä kierroksella kärki tavoitti runsaasti kierroksella ohitettavia ja Aaltonen teki ruuhkassa ratkaisunsa ja ohitti Laineen. Samaan aikaan Lehtiö nousi kolmanneksi. Aaltonen ajoi lopulta ruutulipulle neljä sekuntia ennen Lainette. Lehtiö oli kolmas, jääden 23 sekuntia Aaltosesta.

MXV45 yhteistulokset

MXV35

Ennen MXV35-luokan ensimmäistä erää nähtiin kuumia tilanteita, kun muutama kuljettaja myöhästyi starttikarsinasta. Kisan aikataulu oli tuossa vaiheessa jo reilusti myöhässä ja se aiheutti sekaannnuksia karsinaan tuloajan suhteen. 

Matti Korkeamäki, Alexander Wiik ja Jarno Mattila lähtivät parhaiten matkaan MXV35-luokan toisen erän startissa. Ensimmäisessä erässä neljänneksi ajanut Jari Mattila oli puolestaan epäonninen ja kaatui ensimmäisessä kurvissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Wiik oli kärjessä, perässään Jarno Mattila ja Markus Jaakola. Korkeamäki oli neljäs, mutta jo selvästi kärkikolmikon perässä. 

Mattila ahdisteli Wiikiä kärjessä useamman kierroksen ajan, kunnes Wiik pystyi ajamaan viimein seitsemän kierroksen jälkeen parin sekunnin kaulan. Samaan aikaan Mattila näytti hieman väsyvän ja Jaakola kuittasi hänet. Wiik ajoi lopulta kolmen sekunnin erolla voittoon ennen Jaakolaa. Mattila oli kolmas, jääden viisi sekuntia voitosta. Jari Mattila nousi erän aikana neljänneksi.

MXV35 yhteistulokset

MXJ

MXJ-luokka oli ensimmäisen erän toisinto voiton osalta, kun Sampo Rainio ajoi lähdöstä maaliin ykkösenä. Eemeli Mäkilä oli erän alussa toisena, perässään Miika Jukarainen, Kasperi Kangasniemi ja Leevi Timonen. Jukarainen menetti pelin kaaduttuaan todella rajusti radan aaltosuoralla. Jukarainen makasi pitkään radan pinnassa, mutta lopulta käveli talutettuna radan sivuun. Mäkilä taisteli pitkään kakkosena, erän lopussa Kangasniemi nousi toiseksi ja ajoi Rainion perässä kakkosena maaliin. Mäkilä ajoi kolmantena ruutulipulle.

MXJ yhteistulokset

MXATV

MXATV-luokan ensimmäisellä kierroksella rytisi ja muun muassa ensimmäisen erän voittanut Niko Laakso oli aivan letkan häntäpäässä. Erän voittoon ajoi lopulta Jesse Uusitalo, ennen Miko Vöisästä. Laakso nousin erän aikana kolmanneksi.

MXATV SM yhteistulokset

MXATV vet yhteistulokset