Toukola Sisun voittoon

Toni Toukola ajoi Sisun voittoon tänään.
Kuva
Jani Hovi
Toni Toukola kaasutteli tänään Sisu Extremen voittoon, ennen Antti Hännistä ja Jeremias Niemikorpea.

Järjestyksessään neljäs Sisu Extreme ajettiin tänään perinteiseen tapaan Ellivuoren laskettelukeskuksen maastoissa Sastamalassa. Tänä vuonna reitti oli poikkeuksellisen kuiva ja sitä kautta kalliot olivat todella pitäviä, jonka takia reitti oli helpompi kuin aiempina vuosina. Tänä vuonna kilpailu ajettiin poikkeuksellisesti yhden päivän mittaisena, eli kisan prologi kaasuteltiin aamulla. Prologin tulokset ratkaisivat lähtöjärjestyksen varsinaiseen kilpailuun.

Kultaluokassa Antti Hänninen oli prologin nopein kuljettaja ja lähti reitille ensimmäisenä, saaden peräänsä Toni Toukolan, Eetu Puhakaisen, Eeli Saaren ja Jeremias Niemikorven. Hänninen menetti johtopaikan heti kisan alussa kaatumisen jälkeen. Toukola nousi kärkeen, mutta Hänninen otti kärkipaikan takaisin jo kierroksen puolessa välissä. Kärkikaksikko irtaantuikin heti ensimmäisen kierroksen alussa Puhakaisesta, jonka perässä oli Niemikorpi.

v

Jeremias Niemikorpi (perässä) ja Eetu Puhakainen matkasivat peräkkäin kilpailun alussa.

Hänninen ja Toukola vaihtelivat kärkipaikkaa kisan ensimmäisen puoliskon ajan, kunnes Toukola ryhtyi tekemään eroa väsyneeseen Hänniseen. Kilpailun kolmantena ollut Puhakainen puolestaan oli vaikeuksissa, kun hänen ketjunsa menivät poikki ja hämeenlinnalainen putosi kahdeksanneksi. Kisan lopussa Toukolan ero kasvoi hetki hetkeltä ja hän saapuikin maaliin voittajana. Uupunut Hänninen tuli maaliin toisena, mutta kaksikon ero oli yhdeksän minuuttia. Niemikorpi oli vaikeuksissa kisan lopussa, kun hänen jalkatappinsa meni poikki. Mutta siitä huolimatta nuorukainen piti kolmannen sijan maaliin asti. Viron Miko Pöder oli neljäs ja Puhakainen nousi lopussa viidenneksi.

d

Antti Hänninen jäi toiseksi tänään.

Hopealuokassa voittajaksi kruunattiin Tom Nordman. Nordman teki itselleen kisan alussa hieman lisähaastetta, sillä hän lähti vahingossa kultaluokan pidemmälle ja vaikeammalle reitille, mutta siitä huolimatta konkari otti voiton. Tavo Anderssoo oli toinen ja Aki Nenonen kolmas.

d

Tom Nordman.

Naisten luokassa Milja Käpynen taisteli hienosti ja ajoi ylivoimaiseen tyyliin luokkavoittoon. Mari Tiihonen oli toinen ja Alexandra Hoff kolmas.

d

Milja Käpynen.

Partioajossa voitto meni Mutasen perheeseen, kun Juha ja Petrus Mutanen ajoivat voittoon. Toiseksi kaasutteli pari Arttu Löflund ja Tommi Siltanen. Kolmansia olivat Jarkko Tyni ja Iivari Rikassaari.

d

Petrus Mutanen.

Kilpailun viralliset tulokset päivittyvät tänne.