Toukola mukana Erzbergrodeossa

Kuva
Jani Hovi
Legendaarinen Erzbergrodeo kaasutellaan tulevana viikonloppuna ja tällä kertaa mukana nähdään myös suomalainen lajin huippukuljettaja, kun viime vuonna Sisu Extremen voittanut Toni Toukola on kisassa mukana.

Erzbergin kaivosalueella ajettava Erzbergrodeo kerää jälleen mukaan 1500 kuljettajaa, jotka lähtevät perjantaina tavoittelemaan paikkaa sunnuntaina ajettavaa pääkilpailuun. Pääkilpailuun pääsevät 500 kuljettajaa valitaan kilpailun prologin perusteella, joka on varsin erilainen kuin itse kilpailu. Prologissa kuljettajat ajavat yksitellen, pääosin kaivoksen tienpohjia pitkin aikaa vastaan. Jokainen kuljettaja saa kaksi mahdollisuutta ajaa prologilla mahdollisimman hyvä aika, mutta hyvin usein parhaat ajat kirjataan perjantaina ajettavalla ensimmäisellä yrittämällä. Prologin toinen kierros ajetaan lauantaina ja varsinainen pääkilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 14 Suomen aikaa. Pääkilpailun voi katsoa suorana lähetyksenä Red Bull TV:n kautta. Tapahtumat Erzbergissä käynnistyvät kuitenkin jo tänään, Mitas Rocket Ride -kilpailun tiimoilta.

Suosikit

Kilpailun suurin suosikki on luonnollisesti Manuel Lettenbichler, joka voitti kauden ensimmäisen MM-kilpailun. Kauden avauksessa toiseksi ajanut Teodor Kabackchiev haluaa varmasti haastaa Lettenbichleriä, kuten myös avauksessa kolmanneksi sijoittunut Mario Roman. Wade Young ja  Alfredo Gomez ovat varmasti myös kilpailun kärkinimiä, kuten myös Jonny Walker, Graham Jarvis, Trystan Hart, Michael Walkner ja Cody Webb. Jälkeenpäin mainittu viisikko ei kierrä koko MM-sarjaa, mutta ajaa yksittäisiä kilpailuja. Mielenkiintoisena nimenä lähtöluettelossa on myös Josep Garcia, joka lähtee taas haastamaan hard enduron tähtiä.

Tällä kertaa kilpailussa nähdään mukana myös Suomen parhaimmistoa, kun lajin yksi Suomen parhaista kuljettajista Toni Toukola starttaa kisaan mukaan. Toukolan numero kilpailussa on 101.