Tomac nousi Carmichaelin rinnalle

Kuva
Yamaha
Eli Tomac ajoi voittoon viime yönä Oaklandin supercrossissa ja samalla hän nousi voittojen määrässä Ricky Carmichaelin rinnalle.

Virallisissa papereissa kauden toinen, mutta todellisuudessa kauden kuudes Monster Energy Supercross-sarjan kilpailu kaasuteltiin Oaklandin Ringcentral Coliseumilla viime yönä. Alun perin Oaklandissa piti ajaa todellakin kauden toinen kilpailu, mutta silloin rankkasateiden takia kilpailua jouduttiin siirtämään. Tällä kertaa kisa saatiinkin vietyä läpi loistavissa olosuhteissa.

450-kuutioisten finaalissa sarjan kärkikolmikko oli kärjessä heti startista lähtien. Chase Sexton otti startin nimiinsä, saaden peräänsä Cooper Webbin ja Eli Tomacin. Ken Roczen oli neljäntenä ja Jason Anderson viidentenä. Tomac otti toisen sijan Webbiltä jo heti ensimmäisellä kierroksella ja samaan aikaan myös Roczen menetti paikkansa Aaron Plessingerille.

Kärkikolmikon osalta finaalin 14 ensimmäistä minuuttia olivat melkoisen tylsät, sillä Sexton kasvatti eroa Tomaciin, josta puolestaan Webb jäi koko ajan. Parhaimmillaan Sextonin johto oli jo seitsemän sekuntia.

Kun finaalia oli jäljellä kuusi minuuttia, rupesi tapahtumaan. Sexton teki ensin pienen virheen, mutta ei kaatunut tilanteessa. Hetkeä myöhemmin hän teki kuitenkin isomman virheen ja meni nurin, kuten myös kauden edellisessä kilpailussa. Tomac nousi kärkeen, Sextonin säilyttäessä toisen sijansa. Sexton oli viisi sekuntia Tomacin takana ja hänen perässään viiden sekunnin päässä oli Webb. Webb oli kuitenkin kärkiporukan nopein kuljettaja finaalin lopuissa, löytäen rytmisuoralle hyvän linjan. Webb tavoitti Sextonin ja ohitti tämän nopeasti, ajaen samalla myös Tomacin johtoa kiinni. Kun Tomac teki vielä viimeisellä kierroksella ison virheen, pääsi Webb jo aivan iskuetäisyydelle, mutta hänen kannaltaan aika loppui kesken.

Tomac otti voiton vajaan sekunnin erolla Webbiin. Sexton oli kolmas, jääden 13 sekuntia voitosta. Plessinger oli neljäs ja Anderson viides. Voitto oli Tomacin uran 48. ja samalla hän nousi voittojen määrässä Ricky Carmichaelin rinnalle voittojen määrässä. Kaksikko on nyt kolmantena listalla ja heidän edellään on vain Jeremy McGrath ja James Stewart.

Tomac johtaa sarjaa nyt seitsemän pisteen erolla, ennen tasapisteissä olevaa Webbiä ja Sextonia.

250-kuutioisissa radalla nähtiin länsirannikon kuljettajat. Jett Lawrence voitti kauden kolmannen kilpailunsa, ennen Rj Hampshirea ja Cameron McAdoota.

Alla tulokset ja pistetilanteet.