Tiukka tilanne Dakarilla

Ross Branch ajoi tänään etappivoittoon Dakarilla.
Kuva
Florient Gooden
Tänään ajettu kahdeksas eteppi muokkasi kärjen tilannetta, joka onkin nyt todella tiukka.

Kun eilinen etappi Dakarilla peruttiin moottoripyörien osalta, niin kuljettajat pääsivät tänään matkaan levänneenä, kilpailun kahdeksannelle etapille. Tämän päivän etappi piti sisällään monipuolista maastoa, aina hiekkadyyneistä kapeisiin kivikkoihin asti. Päivä oli navigoinnin osalta vaikea, joka tarkoitti sitä, että kärjessä lähteneet kuljettajat olivat vaikeuksissa. Ensimmäisinä reitille startanneet Luciano Benavides, Skyler Howes ja Toby Price jäivätkin tänään kärjelle yli 15 minuuttia.

Päivän voittoon ajoi Hero Motorsportin Ross Branch. Sairaudestaan toipunut GASGASin Daniel Sanders oli kakkonen, jääden reilut kolme minuuttia Branchista. BAS KTM -tiimin Mason Klein oli etapin kolmas, jääden 18 sekuntia Sandersille. Kleinin sijoitus olisi ajamalla ollut kakkonen, mutta hän sai jälleen kahden minuutin aikarangaistuksen ylinopeuden vuoksi.

Kokonaiskilpailun osalta tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen. Husqvarnan Howes johtaa yhä rallia, mutta vain reilun minuutin erolla Kevin Benavidekseen ja KTM-kuljettajan kanssa tasa-ajalla tuloksissa olevaan Kleiniin. Price on neljäntenä ja hänkin on vain kolmen minuutin päässä Howesista.

Alla kokonaiskilpailun tilanne kärjen osalta.

j