Tilannetietoa Panssari CC:n reitiltä

Paikoin Panssarin reitti on täysin kuiva ja sula.
Kävimme tutustumassa Panssari CC:n reittiin maanantaina illalla. Tässä tietoa Parolannummelta.

Kauden avaava Panssari cross country kaasutellaan reilun kahden viikon kuluttua Parolannummella. Kymmenettä kertaa järjestettävä kilpailu toimii jälleen SM-sarjan avauksena, sekä myös lajin Suomen Cup-luokkien avauskisana. Keväällä ajettavan kilpailun reitin kunto herättää aina mielenkiintoa ja niinpä kävimmekin tutustumassa reittiin maanantaina.

Tällä hetkellä Parolannummella reitti on pääosin jo täysin sula, ainoastaan muutamista paikoista löytyy vielä jäätä ja todella vähän lunta. Osittain vaikuttaa myös siltä, että routa on sulanut maan pinnan alta, mutta etenkin panssariurien kohdalla tilanne on toinen. Pinta on kyllä sula, mutta sulaneen pinnan alla on vielä jäätä. Luonnollisesti urilla pinta on vielä myös märkää. Lentokentän alue vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä, sillä reilun viikon kestänyt aurinkoinen jakso yhdistettynä tuleen on kuivattanut sitä kovaa vauhtia. Yleisesti voisi sanoa, että reitti on tällä hetkellä selvästi kuivemman oloinen kuin viime vuonna reilut pari viikkoa ennen kisaa.

Tällä hetkellä sääennuste Hattulaan näyttää hyvältä seuraavalle kymmenelle päivälle. Kun tiistain sateet ovat menneet ohi, ei sadetta ennusteessa näy. Sen sijaan aurinkoa sitäkin enemmän ja ensi maanantaista alkaen päivälämpötilat näyttävät säännöllisesti yli kymmentä astetta. Ja kun siihen lämpötilaan yhdistetään ennustettu auringonpaiste, kuivuu reitti vauhdilla.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 12.4.

Kuva lentokentältä viime perjantailta.
Muutamissa paikoissa reitillä on vielä kunnolla jäätä.
Paikoin reitillä on vielä jäätä.