Tapahtumarikkaat toiset erät Hyvinkäällä

Karel Kutsar (132) ja Juuso Matikainen taistelivat toisen erän voitosta MX1-luokassa.
Kuva
Jani Hovi
Hyvinkään SM-kisaviikonloppu on saatu päätökseen auringon alla. SM-luokkien toiset erät olivat täynnä tapahtumia.

Harri Yli-Villamo ja Juuso Matikainen taistelivat MX1-luokan toisen erän holeshotista, mutta Matikainen otti johdon itselleen ainakin toisessa kurvissa. Karel Kutsar oli kolmantena, Miro Lehto neljäs ja Indrek Mäki viides.

Kutsar nousi ensimmäisellä kierroksella kakkoseksi Matikaisen perään ja samalla Yli-Villamo putosi viidenneksi.

Kolmannen kierroksen alussa Kutsar nousi kärkeen ja Matikainen sai uuden uhkaajan peräänsä, kun Mägi nousi kolmanneksi. Matikainen yritti pitää kakkospaikan itsellään, mutta erän puolessa välissä Mägi tuli väkisin hänen ohitseen. Samaan aikaan Savaste oli noussut huonon startin jälkeen viidenneksi.

Matikainen ei kuitenkaan luovuttanut taistelua ja ohitti Mägin uudelleen. Kutsar kaatui Matikaisen edessä ja niin Husqvarna-kuljettaja pääsi muutaman sekunnin päähän virolaisesta. Kun Kutsar teki 20 minuutin kohdalla toisen virheen, nousi Matikainen kärkeen. Kutsar kuitenkin kiri jälleen Matikaisen eron kiinni ja otti johtopaikan takaisin parin kierroksen jälkeen. Samaan aikaan hurjaa nousua tehnyt Savaste otti kolmannen sijan itselleen.

Tilanne näytti vakiintuneen, kunnes Matikainen sammutti pyöränsä viimeisellä kierroksella ja Savaste nousi kakkoseksi, sekä Mägi kolmanneksi. Näillä sijoilla ajettiin myös maaliin.

Kutsar voitti päivän kokonaiskilpailun, Savasteen ollessa toinen ja Matikaisen kolmas.

MX1 kokonaistulokset.

MX2

MX2-luokan toisen erän startti oli lähes ensimmäisen toisinto, Matias Vesterisen ottaessa lähdön nimiinsä. Aleksi Kurvinen oli toisena, Rogert Room kolmas, Tatu Junnola neljäs ja Emil Silander viides. Jere Haavisto oli tällä kertaa juuri kymmenen parhaan joukossa. 

Vesterinen ja Kurvinen ajoivat parin kierroksen aika viiden sekunnin eron Roomiin, jonka perässä oli Silander, Haavisto ja Mauno Nieminen.

Haavisto jatkoi vahvaa menoa ja oli viiden kierroksen jälkeen kolmantena, 7 sekuntia Vesterisen perässä. Ammattimiehen tavoin Haavisto ajoi muutamassa kierroksessa Vesterisen eron kiinni ja ohitti  sitä tehdessä myös edellään ollen Kurvisen. Kauaa ei Haavisto Vesterisen takana viihtynyt, kunnes ohitti hänet yhdeksännellä kierroksella. Haavisto ajoi varmasti erän loppuun asti ja kuittasi voiton. Vesterinen näytti ajavan toisena maaliin, mutta sammutti pyöränsä ja takaa tullut Silander pääsi kuittaamaan hänet. Silander ajoi toisena maaliin ja voitti samalla päivän totaalin. Vesterinen oli erän kolmas, Kurvinen neljäs ja Nieminen viides.

MX2 kokonaistulokset

MXC/A

C/A-luokan toisen startin voitto meni ensimmäisen tapaan Kasimir Hinderssonille. Erä alussa kerran kaatunut Hindersson voitti erän lopulta 19 sekunnin erolla Nico Stenbergiin. Kolmas oli Eliel Lahtinen. Totaalin voitto meni Hinderssonille, ennen Stenbergia ja Eelis Viemeröä.

MXC/A kokonaistulokset