Tapahtumarikas päivä Järilässä

Jiri Leino ajoi voittoon Järilässä.
Kuva
Jani Hovi.
Jiri Leino ajoi tapahtumarikkaan päivän voittoon Järilässä, jossa kaasuteltiin kauden toiseksi viimeinen CC:n SM-osakilpailu.

Päivän päätteeksi ajetun SM-luokan startin otti nimiinsä Teemu Latostenmaa, joka kuitenkin menetti kärkipaikan heti ensimmäisen kurvin jälkeen Peetu Juupaluomalle. Toisena metsään lähti Jiri Leino, jonka perässä oli Roni Salin ja Eero Remes. Remes pitikin odotetusti kovinta vauhtia ja oli ensimmäisen kierroksen lopussa jo selvässä johdossa. Juupaluoma ja Leino ajoivat tiukkaa kisaa toisesta sijasta, kun taas Salin oli pudonnut jo heidän vauhdista.

Remes paukutteli sellaisia kierrosaikoja, ettei muilla ollut mahdollisuuksia hänen vauhtiinsa. Kolmen kierroksen jälkeen Juupaluoma oli saanut hieman eroa ajettua Leinoon, joka kävi kolmen kierroksen ensimmäisen kerran varikolla. Salin oli yhä neljäntenä ja U20-luokkaa johtanut Samuli Puhakainen oli viidentenä. Juupaluoma kaarsi varikolle neljän kierroksen jälkeen ja kun Salin puolestaan jatkoi radalla.

Remeksen bensa loppui

Kaikki odottivat viiden kierroksen jälkeen Remestä varikkokäynnille, mutta valitettavasti hänen pyörästään loppui bensa kesken kierroksen. Remes sai reitin varrelta bensaa pyöräänsä, mutta hänet hylättiin kilpailun jälkeen ulkopuolisesta avusta.

- Minun piti ottaa itse kello mukaan ja katso aikaa siitä, koska tulen varikolle. Mutta unohdin laittaa kellon paikalleen ennen kisaa. Sitten menin laskuissa sekaisin, enkä huomannut tulla varikolla neljän kierroksen jälkeen, Remes kertoi.

Kärkeen nousi näin ollen Leino, joka johti reilulla minuutilla Salinia ja Juupaluomaa.

Kuudennen kierroksen jälkeen Leino johti kilpailua reilun minuutin erolla Juupaluomaan. Salin puolestaan kaarsi juuri ennen kierroksen päättymistä ensimmäistä kertaa varikolle tankkaamaan ja kun hänen piti lähteä jatkamaan matkaa, ei pyörä startannut. Huolto etsi kuumeisesti ongelmaa ja viimein vika löytyi valomaskin takaa poikki olleesta johdosta. Pyörä saatiin käymään, mutta Salin putosi neljän minuutin päähän Leinosta, mutta piti kuitenkin kolmossijan.

Leino tuli seitsemännen kierroksen jälkeen vielä toisen kerran varikolle, mutta piti johdon hallussaan vielä 40 sekunnin turvin Juupaluomaan. Viimeisellä kierroksella Juupaluoma ajoi eroa kiinni, mutta pelkäsi bensan loppumista ja säästeli sitä. Leino ajoi lopulta maaliin 28 sekunnin erolla Juupaluomaan. Salin oli kolmas, jääden vajaat neljä minuuttia Leinosta. Yleiskilpailun neljäntenä maaliin oli Puhakainen, joka kuitenkin hylättiin kisan jälkeen hänen tankattua käyvin konein. Neljänneksi nousi näin ollen Paavo Henriksson ja viides oli Dick Bergman.

- Alussa ajo ei kulkenut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta sitten vauhtini oli hyvää ja ajo sujui, Tästä on hyvä lähteä huomiseen päivään, Leino kertoi.

SM-pistetilanne on kärjen osalta tasainen ennen huomista päätöspäivää. Tänään voittaneella Leinolla on 66 pistettä, tänään toiseksi ajaneella Juupaluomalla puolestaan 64. Sarjaa johtaa pisteen turvin yhä Salin. Pisteet ovat epäviralliset.

Puhakaisen hylkäyksen jälkeen U20-luokan voittoon nousi Tiitus Enjala, ennen Niko Puotsaarta ja Roni Heikkalaa. V40-luokan ykkönen oli Marko Leponiemi, ennen Juha Puotsaarta ja Petri Pohjamoa. V50-luokan voitti Sami Ikonen , toinen oli Jouni Mäntynen ja kolmas Martti Stålh. B-luokan voitti Henry Almark, toinen oli Atte Salo ja kolmas Juho Ahokas

Nyqvist ja Kalatie voittoihin

Aamu Järilässä käynnistyi yhdeksän aikaa, kun reitille starttasivat naiset, nuoret, V60- ja classic-luokan kuljettajat. Lähdön kärkeen ryntäsi heti ensimmäisellä kierroksella Marita Nyqvist, joka sai peräänsä Janette Mielosen. Nyqvist hallitsikin lähtöä ja ajoi lopulta voittoon 13 sekunnin erolla Mieloseen.

- Pari ensimmäistä kierrosta oli haastavaa ajaa, kun ei ollut oikein mitään jälkeä ja oli sitä kautta todella liukasta. Sitten loppua kohden homma vähän helpotti, Nyqvist kertoi maalissa.

h

Marita Nyqvist.

Koko lähdön, ja samalla naisten luokan kolmas oli Melissa Mäntylä. Nuorten luokan voitti Jerry Kätkytniemi, ennen Niilo Kinnusta ja Ukko Kätkytniemeä. V60-luokan ykkönen oli puolestaan Ari Kannela, Jouko Peltoniemen ajaessa toiseksi ja Antti Myllymaan kolmanneksi. Classic-luokan voitti Jouni Ahokas, ennen Topi Ojalaa ja Timo Koivulaa.

Päivän toisessa lähdössä radalla olivat C- ja kuntoluokan kuljettajat. Lähdön voittoon ajoi lähes kolmen minuutin erolla Kaapo Kalatie. Toinen oli Atte-Juhani Ahlsten ja vain kärkikaksikko ehti kiertää kahdeksan kierrosta. Kolmas oli Tero Häkli. Kuntoluokan ykkönen oli Sami Ruotsalainen, ennen Jussi Nordlingia ja Jari Kaapelia.

f