Sysmän erikoisjärjestelyt

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja käynnistyy lauantaina Sysmässä Marina SM-enduron merkeissä. Kilpailu pystytään viemään läpi erikoisjärjestelyiden avulla.

Kuten kaikki tietävät, asettaa vallitseva koronavirusepidemia tapahtumien ja kilpailujen järjestämiselle melkoisia rajoituksia. Tämän vuoksi useita endurokilpailuja onkin tältä vuodelta jo peruttu, mutta kisoja pystytään kuitenkin viemään läpi, kun erityisjärjestelyjä noudatetaan.

- Nyt olemme saaneet Sysmän osalta kaikki asiat sen tiimoilta kuntoon. Täytyy sanoa, että koskaan ei ole kisojen järjestäminen aiheuttanut näin paljon erilaista paperityötä näiden määräysten johdosta, kilpailun turvallisuudesta vastaava Tauno Hilden kertoo.

Kuten kauden aiemmissakin kilpailuissa, yleisö ei ole tervetullut reitin varrelle, vaan kilpailu järjestetään ilman yleisöä. Kilpailusta on luvassa livelähetyksiä enduron lajiryhmän Facebook-sivulla päivän aikana, jolloin kaikki halukkaat voivat seurata kilpailun tapahtumia. Sivulta löytyy myös aikataulu lähetyksille.

Kisapaikalla varikko on rajattu ja sinne pääsee vain yksi huoltomies per kuljettaja. Luonnollisesti varikkoalueella on maskipakko, eli kaikkien siellä olevien tulee käyttää hengitysmaskeja ja noudattaa yleisiä turvaetäisyyksiä. Poiketen kauden aiemmista kilpailuista, Sysmässä jaetaan palkinnot kolmelle parhaalle kuljettajalle, mutta poikkeusjärjestelyin. Kuljettajat kutsutaan palkintokorokkeelle, joka on tehty turvaetäisyyksiä noudattaen. Korokkeella kuljettajia odottavat palkinnot, eikä niitä jaeta erikseen. Katsastuksessa noudatetaan myös erikoisjärjestelyjä ja kuljettajat tuovat käyvän pyörän katsastukseen, jolloin pyörästä tarkastetaan valot ja mitataan äänet. Tämän jälkeen katsastushenkilökunta ottaa pyörän tarkastukseen. Kuljettaja saa pyöränsä tarkastuksen jälkeen takaisin, ja toimittaa pyörän suljetulle varikolle.

- Kyseessä on yleisötön tapahtuma ja kaikkien tulee kunnioittaa sitä. Mikäli näin ei tapahdu, ovat kaikki muutkin kisat vaarassa. Jos viranomaiset toteavat, ettei endurokilpailuja voi järjestää ilman yleisöä, ei lupia enää myönnetä. Kilpailun järjestäjät ovat tehneet paljon työtä kisan eteen ja toivottavasti kaikki kunnioittavat sitä työtä niin paljon, että noudattavat määräyksiä, Hilden päätti.