Superviikonloppu MM-kilpailuissa

Kuva
GOOD-SHOOT.COM /Reygondeau
Tulevana viikonloppuna suomalaisten katseet suuntautuvat maailmalle, sillä useassa lajissa taistellaan MM-pisteistä ja kilpailuissa on myös runsaasti suomalaisia mukana.

Suomalaisittain ehkä mielenkiintoisin taistelu nähdään Heerenveenissä, Hollannissa, jossa ratkaistaan jääspeedwayn maailmanmestaruus. Saksassa ajetun ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen Ruotsin Martin Haarahiltunen johtaa MM-sarjaa kahden pisteen turvin ennen tasapisteissä toisena olevia Aki Ala-Riihimäkeä ja Saksan Max Niedermaieria. Heikki Huusko on sarjassa neljäntenä ja hänkin on vain kahden pisteen päässä toisena olevasta parivaljakosta. Max Koivula on sarjassa yhdeksäntenä. Heerenveenissä jaetaan ensimmäiset MM-pisteet lauantaina illalla ja MM-sarja huipentuu sunnuntaina iltapäivällä päätöskilpailuun. 

Enduron MM-sarjan avaus ajetaan Portugalissa, jossa mukana on viisi suomalaista kuljettajaa. E1-luokassa Roni Kytönen ja Hermanni Haljala metsästävät MM-pisteitä ja sijoituksia luokan kärjestä. Junioreissa meikäläisistä mukana nähdään puolestaan Samuli Puhakainen, joka lähtee taistelemaan palkintokorokepaikoista. Youth-luokassa suomalaisten värejä yllä pitävät Juho Ahokas ja Tiitus Enjala.

Motocrossin MM-sarja jatkuu puolestaan Sardiniassa. Tällä kertaa MM-luokissa ei suomalaisväriä ole, sillä Emil Weckman on loukkaantumisen takia sivussa radoilta. MXGP-luokassa Jere Haavisto aloittaa puolestaan MM-urakkansa tänä vuonna vasta viikon kuluttua Trentinossa. Näin ollen suomalaisten katseet Sardiniassa kohdistuvat EMX125-luokkaan, jossa sarjan avauskilpailussa on mukana Kasimir Hindersson.