Suomi-sarja jatkuu Kaanaassa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Kaanaan speedwayradalla Tampereen Teiskossa kilpaillaan sunnuntaina 8.8.speedwayn Suomi-sarjan henkilökohtainen kilpailu.

Speedwayn Suomi-sarjaa ajetaan Racing For Fun-harrastekilpailuina. RFF-harrastekilpailut sijoittuvat SML:n kilpailujärjestelmässä jäsentenvälisten kilpailujen ja kansallisten, SML:n kilpailuluvalla järjestettävien kilpailujen väliin. Kuljettajalla pitää olla lisenssi, jotta pääsee ajamaan. Kilpailussa voi ajaa myös RFF-lisenssillä. Lisenssin hinta on 140 €/kausi. Kertalisenssi on selvityksessä. Kilpailuun osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta kuitenkin maksimissaan 16+2 kuljettajaa.

Sunnuntain aikataulu:
katsastus 10.30 - 12.30
ohjaajakokous 12.30
ajajaesittely 12.50
ensimmäinen startti 13.00

Lisätiedot: Jari Mäkinen 040 071 7885. Ilmoittautumiset kilpailuun keskiviikkoon 4.8. mennessä SML Motti-järjestelmän kautta

Uusi Suomi-sarja

Suomi-sarjan ensimmäinen kisa ajettiin heinäkuun alussa Varkaudessa parispeedwaykisana. Kaksipäiväisessä kisatapahtumassa oli mukana neljä joukkuetta, jotka ajoivat pariajokisan kumpanakin päivänä. Sijoitukset määrittyivät yhteispisteiden mukaan.

Lauantaina eniten pisteitä keräsi isäntäjoukkue Ankkurit Jesse Mustosen, Nicce Säyriön ja Jarkko Kunnaskarin voimin. Vuolaksen veljekset Antti ja Niilo Haapajärveltä jäivät vain neljä pistettä. Kolmanneksi ajoivat seinäjokisen Augment-joukkueen Roni Niemelä ja Toni Hyyryläinen. Suomi-sarjan periaatteena on, että kisaamaan pääsevät myös harrastuksen alkutaipaleella olevat ja tamperelaisessa JMS Store -joukkueessa olikin toteutettu juuri tätä ajatusta, sillä kuljettajina olivat Max Koivula ja ensi kertaa kisannut Topi Mustonen.

Sunnuntaina lähdettiin uusilla silmillä kisaamaan. Ankkurit ja Vuolas Racing kilpailivat tasapisteissä. Veljekset veivät toisen päivän voiton yhdellä pisteellä Ankkureihin. Se ei riittänyt kokonaisvoittoon, vaan isännät voittivat kolmella pisteellä. Kokonaiskisan kolmas oli Augment. JMS Store jätettiin neljänneksi, mutta ensikertalainen Topi Mustonenkin sai sunnuntaina ensimmäiset kisapisteensä.

Varkaus Racing Teamin puheenjohtajan Appe Mustosen mukaan palaute kuljettajilta oli positiivista.

Uusi harrastekilpailutaso on rakennettu jäsenistön palautteen perusteella. RFF-harrastekilpailut järjestetään ilman SML:n kilpailulupaa. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestävä moottorikerho vastaa kaikesta tapahtumien järjestämiseen liittyvistä velvoitteista, ilmoittautumisista, mahdollisesta maksuliikenteestä ja tiedottamisesta Suomen lakien ja asetusten mukaisesti.
RFF-harrastekilpailutapahtumat eroavat jäsentenvälisistä siten, että toimintaa voidaan järjestää kahden tai useamman kerhon yhteistyönä, eikä jäsenyysvelvoite järjestävään kerhoon ole jäsentenvälisten kilpailujen tavoin voimassa.
Harrastekilpailujen tarkoituksena on tarjota kevyempi kilpailunomaisten harrastepäivien järjestämismahdollisuus SML:n jäsenkerhoille ja toisaalta taas luoda uusia harrastusmahdollisuuksia kaikille SML:n jäsenkerhojen jäsenille. Toisaalta konsepti avaa kerhoille vapaampia mahdollisuuksia määritellä itse omaan toimintaan liittyviä vaatimuksia.