Suomi onnistui mahtavasti trialin joukkue MM-kilpailussa

Suomen joukkue onnistui mahtavasti sunnuntaina Ranskassa.
Kuva
Betti Parkkonen
Suomi sijoittui kuudenneksi trialin joukkue MM-kilpailun International Trophy -sarjassa. Sijoitus oli paras pitkään aikaan.

Trialin maailmanmestaruudet ratkaistiin sunnuntaina Ranskassa. Maailmanmestaruudesta ajoi viisi maailman parasta trialmaata ja voitto meni odotetusti Espanjalle, jonka joukkueessa ajoivat Toni Bou, Jaime Busto ja Gabriel Marcelli. Espanja keräsi yhteensä 23 virhepistettä. Toiseksi sijoittunut isäntämaa Ranska keräsi 51 pistettä. Italia jäi vain kahden pisteen päähän Ranskasta ja oli kolmas. Iso-Britannia oli neljäs ja Norja viides.

Suomi loisti

International Trophy-luokassa oli mukana puolestaan 18 joukkuetta ja mukana oli myös Suomi, joka teki paluun kilpailuun viime vuonna, jolloin Suomi oli 11. Sitä edellisen kerran Suomi oli kilpailussa mukana vuonna 2016. Ennakkoon mietittynä Suomen joukkue tähtäsi kymmenen joukkoon ja jos kaikki olisi mennyt nappiin, oli haaveissa kahdeksas sija.

Kilpailun voitto meni Japanille, joka sai vain yhden virhepisteen. Saksa oli seitsemällä pisteellä kakkonen ja Tsekki 25 pisteellä kolmas.

Suomen joukkueessa kisaan mukaan lähti Timo Myöhänen, Niko Nurmio ja Anton Parkkonen. Kolmikko löysikin tänään todellisen ajohurmion ja kun päivä päättyi, komeili Suomi tuloslistoilla kuudentena.

- Tänään kyllä koko joukkue ylitti itsensä. Kilpailussahan joukkueen jokainen kuljettaja ajaa kaikki jaksot läpi, mutta jokaiselta jaksolta lasketaan vain kahden tulokset mukaan. Jos joku epäonnistui, niin muut paikkasivat aina mahtavasti, joukkueenjohtaja Jukka Parkkonen riemuitsi.

d

Suomi keräsi yhteensä 38 virhepistettä, kun viidenneksi sijoittunut Australia sai puolestaan kaksi pistettä vähemmän. Suomen takana seitsemänneksi taiteillut Andorra jäi Suomesta kaksi pistettä ja kahdeksanneksi sijoittunut Itävalta puolestaan kolme pistettä, joten kilpailu oli todella tiukka.

- Jaksot täällä olivat SM-sarjan eliittiluokan tasoa, mutta vaikean hommasta teki se, että MM-kisoissa ajetaan non stop -säännöllä. Tämä tarkoittaa sitä, että jaksoilla ei saa pysähtyä, toisin kuin Suomessa. Siihen tottuminen vie aina aikaa, Parkkonen jatkoi.

d

Naisten maailmanmestaruus meni Iso-Britannialle, ennen Espanjaa ja Norjaa.