Suomi jatkaa juniorien kakkosena

Josep Garcia johtoo Sixin henkilökohtaista yleiskilpailua.
Kuva
Future7media
Suomen trophyjoukkue nousi seitsemänneksi ja juniorit ovat edelleen toisena kun Sixin neljäs päivä saatiin päätökseen Ranskassa.

Trophyjoukkueissa Iso-Britannia näyttää jyräävän vääjäämättömästi kohti maailmanmestaruutta, sillä se oli neljännenkin päivän nopein ja lisäsi jälleen johtoaan. Toki kaksi päivää on vielä ajamatta, mutta Iso-Britannia johtaa jo yli neljällä minuutilla. Italia ja Espanja sen sijaan vääntävät kakkossijasta aivan tosissaan. Tänään oli Espanjan vuoro nousta kakkospaikalle, mutta Italia puhaltaa niskaan vain viiden sekunnin päässä.

Suomen sijoitus parani yhden pykälän, kun Australian nelikosta Todd Waters joutui keskeyttämään. Suomi lähtee siis viidenteen päivään sijalta seitsemän.

- Tässä on vähän vaihtelevat fiilikset. Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Tänään oli kuitenkin parempi päivä kuin eilen, vaikka oikeastaan kaikki peltopätkät menivät huonosti. En oikein saanut tuntumaa, enkä löytänyt niihin hyviä linjoja, mutta päivästä tuli silti ihan kohtalainen. Odotin, että reitti olisi ollut tänään kuluneempi kuin mitä se oli. Huomenna päästään uudelle reitille, niin on iskettävä heti aamusta. Ainakin alkuviikosta minulle ovat vähemmän kuluneet pätkät sopineet paremmin. Tänään noustiin Australian keskeytyksen myötä seitsemänneksi. Eihän sekään mikään hyvä sija ole, mutta ei aivan huonokaan. Kyllä me parempaankin pystyisimme. Emppu (Pohjola) osui tänään yhdellä pätkällä vähän puuhun ja siinä vaihdepoljin sai kipeää, ja yhdestä pyörästä on vesiletkua hiukan korjailtu, mutta ei mitään sen ihmeempää, maastokokeelta kävelemästä tavoitettu Peetu Juupaluoma kertasi joukkueen päivää.

Tuttuun tahtiin

Junioreissa Suomi aloitti päivän vahvasti ollen nopein niin ensimmäisellä kuin toisellakin maastokokeella. Suomi ajoi johtavaa Italiaa kiinni jo runsaat 20 sekuntia, mutta ilmeisesti Italian nelikko heräsi tässä vaiheessa ja kolmannella maastokokeella suomalaiskolmikko joutui taipumaan Italian puristuksessa. Yhtäkkiä Italia olikin kääntänyt Suomen johdon 10 sekunnin tappioksi. Seuraavallakin maastokokeella Italia kasvatti eroa Suomeen runsaalla kymmenellä sekunnilla. Kun päivän viimeinenkin maastokoe kirjattiin Italialle, niin neljän päivän jälkeen ero Suomeen on kaksi ja puoli minuuttia. Australia on puolestaan kolmantena reilun neljä minuuttia Suomen takana.

- Tämä oli minulle paras päivä, mitä koko viikon aikana on ollut. Kahdella viimeisellä pätkällä kyllä kaaduin ja niissä meni aikaa, mutta ajollisesti tämä oli paras päivä. Tein pyörään pieniä muutoksia eilisen jälkeen ja se auttoi. Joukkueenahan me aloitimme tänään hyvin ja ajoimme jo parikymmentä sekuntia Italiaa kiinni, mutta sitten seuraavalla pitkällä endurotestillä ne kaikki ajoivat tosi kovaa. En ymmärrä millaisia linjoja ne siellä ajoivat. Paljon siellä oli ainakin ajettu siimoista läpi ja oli oikomisjälkiä, mutta en minä heitä niistä syytä, koska ei näyttöä ole. Totuushan on kuitenkin, että kovaa ne ajavat joka paikassa. Huomenna mennään uudelle reitille ja siellä on pätkillä ainakin enemmän metsää ja teknisempää, niin katsotaan mitä pystymme tekemään. Emme me ainakaan periksi anna ja loppuun asti yritetään, Samuli Puhakainen lupasi.

Henkilökohtaisessa kilpailussa kovinta vauhtia neljän ensimmäisen päivän aikana on pitänyt Josep Garcia. Andrea Verona on jäänyt hänelle minuutin ja on kakkosena. Nathan Watson puolestaan vajaat kaksi minuuttia Garcian takana kolmantena. Steve Holcombe on yleiskilpailussa neljäntenä ja Mikael Persson viidentenä.

Alla maajoukkueiden tulokset ja henkilökohtaisen yleiskilpailun tulokset.