Suomen trio tähtää finaaliin Speedway of Nationsissa

Antti Vuolaksen vahvoja otteita tarvitaan jälleen, jotta Suomi pystyy haastamaan speedwayn jättiläiset.
Kuva
Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl
Suomen joukkue lähtee tavoittelemaan paikkaa speedwayn joukkueiden MM-finaaliin.

Speedwaymaajoukkueiden paremmuus ratkaistaan ensi viikolla Iso-Britannian Manchesterissa ajettavassa Speedway of Nationsissa. Pariajona ajettavassa kilpailussa ajetaan kaksi semifinaalia, joista molemmista kolme parasta selviää lauantaina 13.7. ajettavaan finaaliin. Isäntämaa Iso-Britannia on suoraan finaalissa.

Suomi ajaa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9.7. Vastus on hurja, sillä vastassa on lajin hallitseva maailmamestari Puola, Ruotsi, Ranska, Saksa, Ukraina ja Italia.

Suomi lähtee kilpailuun kokoonpanolla Jesse Mustonen (joukkueen kapteeni), Antti Vuolas ja Otto Raak. Joukkueenjohtaja Appe Mustonen johdattaa trionsa luottavaisena National Speedway Stadiumille.

- Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan ilman muuta. Rata Manchesterissa on nopea ja aika haastava. Vastassa on erittäin kovia joukkueita. Todella hyvin pitää ajaa ja pari isoa maata punnertaa taakse, mutta täysi luotto siihen on. Antti on ajanut tällä kaudella saarella (Iso-Britannia) vahvasti ja on ollut aina hyvässä iskussa maajoukkueessa. Jesse on esittänyt myös vahvoja otteita ja kehittynyt edelleen. Nuori Otto Raak täydentää trion hyvin, Mustonen kommentoi.

Toinen semifinaali ajetaan keskiviikkona 10.7. Siinä paikkaa finaalissa tavoittelevat vuoden 2022 mestari Australia, Tanska, Tsekki, Norja, USA, Latvia ja Slovenia.

Kokoonpanot semifinaali 1:

  • Ranska: David Bellego, Steven Goret, Mathias Tresarrieu
  • Puola: Dominik Kubera, Bartosz Zmarzlik, Maciej Janowski
  • Italia: Paco Castagna, Nicolas Covatti, Nicolas Vicentin
  • Ukraina: Stanislav Melnychuk, Marko Levishyn
  • Saksa: Kai Huckenbeck, Norick Blödorn, Erik Riss
  • Ruotsi: Fredrik Lindgern, Jacob Thorsell, Oliver Berntzon
  • Suomi: Jesse Mustonen, Antti Vuolas, Otto Raak