Suomen Sixi-joukkueet julki

Viime vuoden Sixi peruttiin koronan vuoksi, mutta edellisen kerran Sixi ajettiin 2019 Portugalissa.
Kuva
Future7media
Suomen joukkueet Italiassa ajettavaan Six Days Enduroon on julkaistu. Huomiota herättää Suomen menestyneimmän kuljettajan poisjäänti kisasta.

Tämän vuoden Six Days Enduro ajetaan 30. elokuuta alkaen Piemonten alueella, Italiassa. Suomen Moottoriliitto julkaisi tänään maamme kaksi maajoukkuetta kilpailuun.

Aikuisten World Trophyssa joukkueessamme ajaa Pyry Juupaluoma (E1), Samuli Puhakainen (E1), Eemil Pohjola (E2) ja Roni Salin (E3). Kolme edellä mainittua pääsee ajamaan normaaleissa MM-luokissaan, mutta Salin hyppää E3-luokkaan ja uuden pyörän ohjaimiin. Siirto johtuu siitä, että aikuisten joukkueessa täytyy olla edustus kaikissa kolmessa kisaluokassa.

Mitalivalmis junioreiden joukkue

Junioreiden puolella Suomi saa jalkeille todella kovan joukkueen, joka voisi toimia samalla myös Jämsän Seudun Moottorikerhon kerhojoukkueena. Joukkueessa ajavat Hermanni Haljala (E1), Roni Kytönen (E1) ja Peetu Juupaluoma (E3). Pienen kysymysmerkin junioreiden joukkueen ylle heittää Roni Kytösen viime viikonlopun loukkaantuminen. Kytönen palasi Suomeen viime sunnuntaina ja kävi heti lääkärin luona tutkituttamassa nilkkansa. Koska nilkassa oli vielä niin paljon turvotusta, ei lääkäri pystynyt kertomaan joudutaanko nilkka mahdollisesti leikkaamaan. Tämän hetken tiedon mukaan lääkäri antaa lausunnon tästä asiasta ensi viikolla.

Mikäli Kytönen ei pysty ajamaan, olisi luonnollista se, että Puhakainen tai Pyry Juupaluoma siirretään aikuisten joukkueesta junioreiden joukkueeseen. Aikuisten joukkueen varakuljettajaksi on nimetty Eetu Puhakainen ja tässä tapauksessa hänet nostettaisiin joukkueeseen mukaan.

Remes ja Hänninen puutuvat joukkueista

Kun katsotaan joukkueisiin valittujen kuljettajien nimiä, kiinnittyy huomio luonnollisesti Eero Remeksen nimen puuttumiseen. Remestä ei suinkaan pudotettu joukkueesta pois, vaan kolminkertainen maailmanmestari ilmoitti itse, ettei ole käytettävissä tämän vuoden kilpailussa.. Saman ilmoituksen oli tietojemme mukaan tehnyt myös Antti Hänninen, joka olisi ollut luonnollinen valinta aikuisten joukkueeseen E3-luokkaan. Hänninen keskittyy hard enduroon tosissaan ja Sixi ei sovi tällä hetkellä hänen suunnitelmiin.

 

World Trophy                                                     

  • Eemil Pohjola, E2
  • Roni Salin, E3
  • Samuli Puhakainen, E1
  • Pyry Juupaluoma, E1

Varalla: Eetu Puhakainen

 

Junior World Trophy                                  

  • Roni Kytönen, E1
  • Hermanni Haljala,  E1
  • Peetu Juupaluoma, E3