Suomen cupien mestaruudet ratkesivat

Albert Juhola voitti U20-luokan Suomen Cupin.
Jani Hovi
Kiiteellä ratkaistiin Suomen mestaruuksien lisäksi myös cross countryn Suomen Cupien mestaruudet.

Päivän ensimmäisessä lähdössä Kiteella ratkaistiin V60-luokan Suomen Cupin mestaruus. Lähdön voittoon kaasutteli Pasi Virtanen, ennen Harri Viertomaa ja Jari Lehtoa. Virtasen voitto tarkoitti sitä, että hän nousi pisteen erolla sarjassa toiseksi, jättäen Viertoman kolmanneksi. Karri Tikkanen oli vahvimmin mestaruudessa kiinni ennen päätöskilpailua ja Tikkanen ajoikin tasaisen varmasti neljänneksi, joka riitti tuomaan hänelle Suomen Cupin voiton.

Sarjapisteet:

d

tikkanen

Karri Tikkanen.

V50-luokka pääsi radalla päivän toisessa lähdössä ja he ajoivat kahden tunnin mittaisen lähdön. Lari Lehtiö ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan johti luokkaa lähdöstä maaliin asti. Voitto oli samalla Lehtiön neljäs tällä kaudella, eli hän vei Suomen Cupin voiton täysin pistein. Luokan muista mitaleista käytiinkin puolestaan todella tiukka taisto. Jari Nurminen teki voitavansa ja ajoi Lehtiön perässä toiseksi, mutta se ei aivan riittänyt nostamaan hän sarjassa mitaleille. Jani Koskenniemi ajoi Kiteellä kolmanneksi ja Niko Pahlberg neljänneksi. Tämä tarkoitti sitä, että kaksikko päätyi tasapisteisiin ja tässä tilanteessa ruvettiin tarkastelemaan kaksikon kauden aikaisia sijoituksia. Koskenniemen toinen sija kauden kolmannesta kilpailusta riitti nostamaan hänet tuloksissa kakkoseksi, Pahlbergin ottaessa pronssin. Nurminen jäi kaksikosta vain yhden pisteen.

d

lehtiö

Lari Lehtiö.

Päivän viimeisessä lähdössä ratkaistiin sitten V40- ja U20-luokkien Suomen Cupit. V40-luokassa kilpailun voittoon ajoi Mika Karma, joka nappasi samalla myös Suomen Cupin voiton. Tero Manninen ajoi luokassa kakkoseksi ja se nosti Mannisen sarjassa kolmanneksi. Janne Mukkala ajoi Kiteellä kolmanneksi ja hän nappasi puolestaan sarjan kakkossijan. Edit. tekstiä päivitetty kun pistetilanteet päivittyivät.

f

karma

Mika Karma.

U20-luokassa Albert Juhola otti kauden kolmannen voittonsa suvereeniin tyyliin ja samalla hänet kruunattiin sarjan mestariksi. Oskari Vuori ajoi kilpailussa toiseksi ja hän oli kakkonen myös sarjassa, jääden 13 pistettä Juholasta. Nico Takatalo oli Kiteellä viides, mutta se sija riitti tuomaan hänellä sarjassa kolmannen sijan.