Suomen 85cc -joukkue toinen Belgiassa

Viktor Leppälä (vas.), Aleksi Pirinen ja Vilho Vehviläinen ajoivat hienosti toiseksi eilen Belgiassa.
Kuva
Jukka Pirinen
Suomen 85-kuutioisten maajoukkue onnistui hienosti eilen Belgiassa, perinteisessä Coupe de l’Avenir -kilpailussa.

Coupe de l’Avenir keräsi taas joukon nuoria kuljettajia Belgiaan, jossa tällä kertaa päästiin ajamaan hienossa säässä. Suomalaisten osalta viikonloppu meni hienosti, sillä 85-kuutioisten luokan joukkueemme kaasutteli kilpailussa toiseksi. Luokan ylivoimainen ykkönen oli Ranska, 26 sijoituspisteellä. Suomi ja Iso-Britannia keräsivät molemmat 48 pistettä, mutta parempien eräsijoituksien ansiosta Suomi oli kilpailun kakkonen. Joukkueemme paras kuljettaja oli Viktor Leppälä, joka ajoi erissä yhden kakkossijan ja kaksi kolmossijaa. Leppälän kanssa joukkueessa ajoivat Vilho Vehviläinen ja Aleksi Pirinen.

65-kuutioisten joukkuekilpailun voitto meni Iso-Britannialle, joka sai 32 pistettä. Ranska ja Belgia keräsivät molemmat 33 pistettä ja eräsijoituksien perusteella Ranska nappasi toisen sijan. Suomen joukkue keräsi 68 pistettä, sijoituksen ollessa kuudes. Suomen joukkueessa ajoivat Miska Laine, Jose Vainio ja Mikke Lindström.

Open-luokassa voittoon ajoi Ruotsi, keräten 40 pistettä. Belgia jäi kolmen pisteen päähän ja oli toinen. Iso-Britannia oli luokan kolmas. Suomen kolmikko Santeri Oinonen, Arttu Sahlsten ja Oliver Eckert keräsivät 141 pistettä ja joukkue oli kilpailun yhdeksäs.