Suomella hieno edustus FIM:n lajiliittojen komissioissa

Kuva
Patrice Moullet
Kansainvälinen moottoripyöräurheilun lajiliitto FIM on julkaissut vahvistetut komissioiden kokoonpanot.

Kansainvälinen liitto FIM on julkaissut 13.12.2022 uudet vahvistetut komissioiden kokoonpanot tuleville toimikausille. Suomen Moottoriliitto ry (SML) on esittänyt aiemmin syksyllä kaikkiaan neljää ehdokasta FIM tehtäviin ja vahvistettujen kokoonpanojen mukaisesti kaikki neljä suomalaisedustajaa ovat päässeet esitettyihin tehtäviin.

SML:n varapuheenjohtaja Henri Saari jatkaa FIM:n endurokomission jäsenenä toiselle neljävuotiskaudelle ja tuo Suomelle tärkeän linkin enduron kansainväliseen toimintaan.

SML:n naiskomission aktiivinen toiminta on noteerattu myös FIM:n tasolla ja SML:n naiskomission puheenjohtaja Miia-Maria Vepsäläinen on nimetty FIM:n naiskomission jäseneksi.

Myös ratalajeissa Suomella on vahva edustus kansainvälisessä toiminnassa. SML:n hallituksen jäsen Jouni Seppänen jatkaa FIM:n ratalajikomission jäsenenä.

Neljäntenä suomalaisedustajana FIM toiminnassa on mukana FIM:n juridisen paneelin jäsen Sakari Vuorensola, joka nimettiin tehtävään FIM:n Italiassa järjestetyssä vuosikokouksessa joulukuun alussa. Kokouksen edustajat vahvistivat yksimielisesti juridisen paneelin jäsenet.

FIM Europe nimesi edustajat jo aiemmin syksyllä 2022 ja myös Euroopan tasolla Suomi on vahvasti mukana moottoriurheilun vaikutus- ja kehitystyössä. FIM Europen tehtävissä toimivat Juhani Halme (varapuheenjohtaja), Tapio Nevala (tilintarkastaja), Hannu Häkkälä (enduro-komissio), Jukka Lainkari (touring-komissio) ja uutena edustajana Jyri Palomäki (ratalajien komissio). 

SML jatkaa näin strategiassakin vahvasti esille tuotua vaikutustyötä kansainvälisessä moottoriurheilussa.