Suomalaisilla todella vaiherikas päivä Lommelissa

Lommelissa kaasuteltiin EM-luokkien toinen kisapäivä.
Kuva
MXGP
EMX125- ja EMX250-luokat jatkoivat Lommelin urakkaansa tänään. Suomalaisittain päivään mahtui aika-ajojen pohja-aika, sekä myös paljon kaatumisia.

EMX125-luokassa Sampo Rainio nostatti suomalaistoiveita aika-ajoissa, ajaen mahtavasti luokan pohja-ajan. Kasimir Hindersson onnistui myös hyvin ja oli aika-ajon 15. Rainio ensimmäinen erä meni pilalle huonon startin ja kaatumisten takia, hänen ollessa maalissa 24. Hindersson sen sijaan ajoi hienon erän ja oli maalissa. 12. Rainion toisen erän startti onnistui selvästi paremmin ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 13. Rainio ajoi erän tasaisesti ja oli maalissa 11. Hinderssonin startti oli myös kohtuullinen ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 18. Erän aikana nuorukainen  pystyi parantamaan yhdellä sijalla paikkaansa, ollen maalissa 17.

EMX250-luokassa Emil Weckman koki kovia aika-ajoissa, kun loukkasi kaatuessaan vasemman kätensä. Weckman yritti ajaa ensimmäisessä erässä, mutta keskeytti erän parin kierroksen jälkeen, eikä startannut toiseen erään. Matias Vesterinen oli aika-ajoissa 11. nopein, mutta oli ensimmäisessä erässä startin jälkeen vasta 20. sijan tuntumassa. Erän lopussa Vesterinen poimi muutaman päänahan ja oli maalissa 16. Toisen erän startissa Vesterinen vihdoin onnistui hienosti ja oli kahdeksantena. KTM-kuljettaja menetti erän alussa pari sijoitusta, mutta oli matkalla kohti kauden parasta sijoitusta. Kaikki meni kuitenkin pieleen, kun ensimmäisen erän voittanut Mattia Guadagnini hyppäsi Vesterisen päälle ohitusyrityksessä. Luokan mestaruudesta taistellut italialainen  loukkaantui tilanteessa ja keskeytti erän. Vesterinen ajoi itse pois paikalta, mutta kaarsi myös varikolla ja hänenkin eränsä jäi kesken.

Erän päätteeksi EMX250-luokan Euroopan mestaruutta juhli Ranskan Thibault Benistant. Sarjan kakkonen oli Italian Guadagnini ja kolmas Norjan Hakon Fredriksen.

EMX125-luokan kauden viimeinen kilpailu ajetaan Lommelissa lauantaina, isomman luokan kauden päätyttyä jo tänään.