Suomalaiset podiumilla Portugalissa

Roni Kytönen oli tänään kakkonen Portugalissa.
Kuva
Dario Agrati
Nathan Watson voitti Portugalin MM-enduron ensimmäisen päivän. Myös Roni Kytönen ja Samuli Puhakainen nousivat podiumille.

Enduron MM-sarjan neljäs kisaviikonloppu ajetaan jälleen Portugalissa. EnduroGP-luokassa voittotaistelu oli jälleen kisan puoliväliin asti äärettömän tiukkaa. Andrea Verona johti viiden maastokokeen jälkeen vain reilulla sekunnilla toisena ollutta Nathan Watsonia. Seuraavalla maastokokeella Watson nousi puolestaan reilun kahden sekunnin turvin johtoon. Tämä jälkeen ei voittotaistelua enää käytännössä ollutkaan, sillä kahden seuraavan maastokokeen aikana Watson venytti johtonsa jo 15 sekuntiin ja ajoi lopulta kauden ensimmäiseen voittoonsa.

- Superpäivä. Olen tosi tyytyväinen. Viikonloppu lähti hienosti käyntiin jo eilen kun olin supertestillä toinen, joka ei ole minulle tyypillistä. Aamu alkoi hyvin ja tunsin oloni hyväksi pyörän päällä. Pyörä toimi hienosti. Homma oli kontrollissa ja pystyin puristamaan virheettömästi läpi koko päivän, Watson riemuitsi.

Andrea Verona sijoittui toiseksi, mutta sekin tyydytti italialaista.

- Hyvä päivä ja taistelu Nathanin (Watson) kanssa. Hän oli tosi nopea tänään erityisesti endurotestillä. Itse tein pieniä virheitä siellä täällä. Oli joka tapauksessa hyvä päivä myös mestaruustaistelun kannalta, koska Ruprechtin ongelmien ansiosta nousin GP-luokassa pistejohtoon, Verona laskeskeli pisteitä.

Päivän yllätyskolmonen oli Daniel Milner, joka ajoi selkeästi kauden parhaan kisansa ja samalla myös ensimmäisen podiumsijoituksensa.

- Päiväni oli melko hyvä ja olen innoissani kun viimein pääsin yleiskisassa podiumille. Se on ollut pitkään tavoitteeni. Tämä on pitkä kehitystyön tulos. Päivä päivältä oma tekemiseni on vahvempaa ja pyörää on myös saatu paremmaksi. Päivääni ei mahtunut kuin ihan pieniä virheitä. Yritin tänään vain ajaa tasaisesti ja olen iloinen kun se riitti podiumiin, Milner selvitti.

Juniorit podiumille

Juniorluokassa voittajasta ei täälläkään ollut epäselvyyttä. Zach Pichonin varmuus ja nopeus ovat aivan käsittämättömiä. Pichon on voittanut kaikki ajetut päivät ja näin kävi tänäänkin. Tätä menoa ranskalainen ajaa takuuvarmasti mestaruuteen. Mutta onhan kisoja reilusti jäljellä, joten ei nyt vielä kuitenkaan jaeta titteliä. Oma sanansa sanottavana on varmasti myös Roni Kytösellä, joka teki tänäänkin sen, minkä pystyi ja oli hienosti toinen.

- Tyytyväinen täytyy olla päivään, vaikka olisi se mukava välillä voittaakin. Taso on kuitenkin todella kova ja tänäänkin Zachary (Pichon) olisi ollut yleiskilpailun kolmas EnduroGP-luokassa ja minä kuudes. Päivä tuli tänään läpi hyvin ilman suurempia virheitä. Oikeastaan ainoa pieni moka tuli viimeisellä extremellä, tyytyväinen Kytönen kertoi.

Hermanni Haljala ajoi melko tasaisen päivän ja päätyi tällä kertaa sijalle 15. Peetu Juupaluoman sijoitus maalissa oli 20.

- Tänään oli vaikea päivä. Ensimmäisellä extremellä tein virheen ja siinä meni aikaa hukkaan. Muutenkin ajo oli tahmeata ja ei kulkenut. Crossitesti tuntui hyvältä, mutta ero oli liian iso kärkeen silti. Viimeinen extremetesti tuli myös ihan hyvin. Huomenna yritetään parantaa menoa, Juupaluoma kertoi illalla.

Youth-luokassa voitto ratkesi vasta viimeisellä maastokokeella. Kevin Cristino johti ennen viimeistä maastokoetta puolen sekunnin turvin ennen Harry Edmonsonia. Britti tärytti kolmen sekunnin pohjat ja nousi voittoon Cristinon joutuessa tyytymään kakkossijaan. Samuli Puhakainen ajoi pitkään kolmen kärjen ulkopuolella, mutta kun Leo Joyon vietti toisella maastokokeella lähes 50 sekuntia ylimääräistä aikaa, nousi Puhakainen kolmanneksi ja piti tuon sijansa maaliin saakka.

- Tuloksellisesti päivä oli hyvä, mutta ajollisesti en ole tyytyväinen. Extreme on ainoa, jossa pystyn ajamaan hyviä aikoja. Enduro ja crossitestillä jään niin paljon muista. Niillä tuntuu, etten osaisi ajaa pyörällä ollenkaan. Niissä on vain niin kova maaperä ja sitten on irtokiveä ja pölyä. Se crossitestin peltotiekin on ihan luonnottoman kapea. Mutta huomisesta kun selviää, niin sitten loput kisat ovat varmaan minulle parempia. Päivään ei mahtunut mitään erikoista, jotenkin oli vain vaikea löytää sellainen jouhea rytmi enduro- ja crossitestille. Se oli sellaista väkisin painamista, eikä silti tullut kunnon tulosta, Puhakainen selvitti.

pod

Samuli Puhakainen oli tänään kolmas.

Pyry Juupaluoma oli myös hyvässä vauhdissa koko päivän ja ajoi maaliin sijalla kuusi.

- Pyörä on hyvä ja nyt pystyy keskittymään vain ajamiseen, jotenkin vain olivat vaikeita nuo pätkät. Ajo tuntui sellaiselta kankealta koko ajan. Pellollakin aina kun tuli mutkiin niin tajusi, että olisi voinut ajaa kovempaakin. Pätkät eivät kyllä osuneet minulle ollenkaan. Tulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, kaikki alkaa sujua paremmin ja paremmin pikku hiljaa, Juupaluoma jutusteli.

Myös Juho Ahokas ja Niko Puotsaari saivat pistetilinsä auki. Ahokas sijoittui 14:nneksi ja Puotsaari oli heti seuraavana eli 15.

- Ensimmäinen kierros oli surkea ja endurotesti ei kulkenut koko päivänä hyvin. Extreme ja crossi alkoivat kuitenkin kulkemaan ihan hyvin, ja niissä sain kurottua porukkaa ihan hyvin kiinni sekä kunto kesti hyvin. Kämmenet ovat vähän hellänä, että saa nähdä miten ne kestäväy huomenna, Puotsaari kertoi.