Sunderland voitti Silk Way-rallin

Sam Sunderland kaasutteli voittoon Silk Way-rallissa.
Kuva
Rally Zone
Sam Sunderland otti Kiinaan päättyneen aavikkorallin voiton. Toiseksi kaasutteli entinen motocross-ammattilainen Andrew Short.

KTM:n Sam Sunderland voitti Cobin autiomaahan päättyneen Silk Way-aavikkorallin. Perinteisessä aavikkorallissa nähtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana myös moottoripyörät. Kymmenen etapin ja yli 5000 kilometrin mittainen ralli käynnistyi Venäjältä, josta se matkasi Mongolian kautta Kiinaan.

Kilpailun aikana kolme etappivoittoa ottanut Sunderland voitti rallin lopulta 20 minuutin erolla toiseksi kaasutelleeseen Andrew Shortiin.

- On todella hienoa ottaa voitto täällä Kiinassa. Olen tyytyväinen omaan työhöni ja myös tiimin työhön. Tunsin oloni hyväksi kilpailun alussa ja onnistuin rakentamaan hyvän johdon jo silloin. Sitten kesken kilpailua sairastuin, mutta onnistuin silti pitämään yllä tarpeeksi hyvän vauhdin, Sunderland kertoi.

Toiseksi kilpailussa ajanut, entinen motocross-ammattilainen, Short otti uransa parhaan sijoituksen nuorelta aavikkoralliuraltaan.

- Kisa meni mahtavasti minun osaltani lopulta. Alku ei ollut paras mahdollinen ja minulla kesti hetken aikaa löytää sopiva vauhti puiden ja kivien seassa Venäjällä. Paransin vauhtia koko rallin ajan ja sijoitukseni on parempi kuin uskoin. Voitin täällä myös urani ensimmäisen etapin, joka oli hienoa, Husqvarna-kuljettaja kertoi.

Rallin kolmas oli Yamaha-kuljettaja Adrien Van Beveren. Kevin Benavides oli neljäs ja Luciano Benavides viides.