Sunderland Dakarin voittoon

Kuva
Rally Zone
32-vuotias Sam Sunderland voitti hetki sitten uransa toisen Dakar-rallin.

Dakar-ralli saatiin päätökseen hetki sitten Punaisenmeren rannalla. Kilpailun viimeinen erikoiskoe oli vain 164 kilometriä pitkä, eikä sillä nähty enää mitään suuria mullistuksia.

Niinpä rallin voittoon ajoi, eilen takasin kärkipaikalle noussut Sam Sunderland. Britti voitti myös vuonna 2017 kilpailun, eli GASGAS-kuljettajasta tuli näin ollen kilpailun kaksinkertainen voittaja. Voitto oli samalla GASGASille sen ensimmäinen. Hondan Pablo Quintanilla voitti tämän päivän etapin, mutta siitä huolimatta hän jäi reilut kolme minuuttia Sunderlandista. Vuonna 2018 kilpailun voittanut KTM:n Matthias Walkner oli kilpailun kolmas, jääden vajaat seitsemän minuuttia voitosta.

Yamahan Adrien Van Beveren johti kilpailua ennen eilistä päivää, mutta eilisen romahduksen jälkeen ranskalainen ajoi lopulta maaliin neljäntenä. Yamaha on voittanut edellisen kerran kilpailun vuonna 1998, joten pettymys sinisessä leirissä on varmasti suuri. Hondan Joan Barreda oli kilpailussa viides. Hänen tiimikaverinsa Rocky Brabec oli kuudes ja Nacho Cornejo seitsemäs. Vaikka Honda ei onnistunutkaan ottamaan kolmatta peräkkäistä voittoa kilpailuista, niin neljä kuljettajaa seitsemän parhaan joukossa on todella kova saavutus. Kilpailun paras ensikertalainen oli Mason Klein, joka oli yhdeksäs. Motocrossradoilta tuttu Andrew Short ajoi kahdeksanneksi ja puolestaan enduropoluilta tuttu Lorenzo Santolino oli 11. Santolinon suoritusta rasittaa 15 minuutin aikasakko. Ilman sitä espanjalainen olisi ollut seitsemäs.

Alla kilpailun lopputulokset.