Stigell: ”Jatkossa pidän pienempää suuta”

Henric Stigell nähtiin yllättäen Panssari CC:ssä ajamassa.
Kuva
Jani Hovi
Panssari CC:n lähtöluettelossa ei alun perin ollut Henric Stigellin nimeä, mutta mies ilmestyi yllättäen paikalle neljän tunnin varoitusajalla. Uudesta paluusta kilparadoille ei kuitenkaan ollut kysymys.

- Tässä oli sellainen homma takana, että talvella Aksu (Axel Stigell) houkutteli minut Kangasalle katsomaan enduron SM-kisaa. Nautiskelin päivän mittaan vähän urheilujuomaa ja katselin kisoja. Palkintojenjaon aikaan olikin jo kova puhe, että kyllähän minä Parolaan lähden vetämään. Siinä oli sitten pitkä päivä vielä päälle, niin aamulla herätessä arvelin, että se oli vain pahaa unta, enkä minä nyt oikeasti mihinkään Parolaan kisaamaan lähde.

- Tänään aamulla kun makasin sohvalla ja join kahvia, niin (Jari) Kakko soitti ja sanoi, että täällä on kisa tänään, eikä miestä näy missään, vaikka olikin kovat puheet. Sanoin, että en ole sen vertaa ajanut, että pystyisin lähtemään kilpailuihin. Lopetettiin puhelu ja ajattelin, että kai sitä sittenkin voisi mennä. Siinä oli kuitenkin pieni ongelma, kun minulla ollut pyörää. Kello oli jo puoli kymmenen ja startti oli yhdeltä. 

- Tuli hiukan hässäkkää, kun piti hankkia pyörä ja lisenssi ja hoitaa ilmoittautumiset ja kaikki. Onneksi vanhat ajovarusteet olivat kassissa valmiina, niin piti vain hankkia pyörä. Sain sen lainaksi LA-Racingistä. Matkalla hain vielä punakilven, että sain vakuutukset kuntoon. Niin tulin sitten varikolle ja lähdin kisaan.

Sinulla oli siis puhelun jälkeen neljä tuntia aikaa ja siinä ajassa hankit pyörän ja tulit paikalle?

- Kyllä, ja yllättävän hyvin meni. Vauhtihan oli hidasta, mutta yllättävän hyvin jaksoin ajaa. Ajoa kun ei ole takana juuri lainkaan, niin kädet aukesivat tosi pahasti. Lopussa piti kyllä vähän taiteilla kun en viitsinyt keskeyttää. Sormilla ja peukalolla pystyin enää pitämään tangosta kiinni. Siinä piti ottaa vähän vauhdista pois, ettei irronnut ote tangosta. Muuten oli ihan mukavaa, ei siinä mitään.

Jäikö tästä sellaista kipinää, että heti seuraavassa kisassa on oltava taas mukana?

- Ei kyllä jäänyt. Voisihan sitä tänä kesänä tietysti käydä jotain ihan harrastusmielessä ajamassa ja pitämässä hauskaa, mutta ei minulla enää ole mitään sellaista tavoitetta, että haluaisin päästä huipulle. 

Meinasitko, että seuraavaan kisaan voisi lähteä hieman pidemmällä varoitusajalla?

- En tiedä. Olen aina ollut vähän huono suunnittelemaan mitään kovin pitkälle eteenpäin. Mielestäni tämäkin meni loppupeleissä tosi hyvin. Normaalisti kun menee kisaan, niin siinä menee monta päivää, kun huoltaa pyörää, tankkaa nestettä, syö ja stressaa kaikkea. Nyt tuli ihan nätisti, kello on kolme, kisa on ajettu ja oli ihan mukava päivä.

Toivottavasti nähdään sinut pian taas kisoissa mukana.

- Ajattelin kyllä pitää nyt vähän pienempää suuta.