Speedwayn SM-viikonloppu Varkaudessa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Viikonlopun aikana on Varkaudessa jaossa ratalajien kesän ensimmäiset SM-mitalit, kun lauantaina ajetaan ensin SM-liigafinaali ja sunnuntaina jatketaan pariajon SM-finaalilla.

Molemmissa kilpailuissa järjestävä kerho Varkaus Racing Team on mukana kahdella joukkueella, kun omalla nimellä mukaan lähtevä Ankkurit saa kilpakumppanikseen Kuusankosken Moottorimieskerhon kanssa yhdessä kasatun Ampiais-Ankkurit joukkueen. Ampiais-Ankkurit lähtee molempiin päiviin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta saanee tiukan vastuksen Haapajärven Moottorikerhon Kojooteista.

Kojoottien ässä hihassa on ehdottomasti Antti Vuolas, joka nuorten MM-sarjassa ajavan Timi Salosen kanssa on päässyt mukaan Puolan U24 Ekstraliigaan, ja kaiken lisäksi ajanut siellä erittäin hyvin. SM-liigafinaalissa veli Niilo Vuolas ja Joni Laukkanen antanevat riittävästi apua, ja Kojoottien sopii odottaa taistelevan täysillä kirkkaammista mitaleista. Muita viikonlopun aikana seurattavia nimiä ovat Ankkureiden Valtteri Koponen, joka ajoi uransa ensimmäisen virallisen kilpailun viime viikonloppuna Tampereella tehden vaikutuksen kovalla yrittämisellään. Wasamista puolestaan Topi Mustonen ajaa kilpaa jo toista kautta, mutta samassa Tampereen kilpailussa nähdyn mukaan kehitystä viime kaudesta on tullut useamman kauden edestä. Nimekkäämmistä kuljettajista Varkaudessa nähdään maajoukkueesta ja maaradan MM-sarjasta tutut Jesse Mustonen ja Tero Aarnio.

 

SPEEDWAYN SM-LIIGAFINAALI, KOKOONPANOT

VARKAUS (VRT) LA 13.8.2022 KLO 14.00

ANKKURIT (VRT): 1) Nella Änkiläinen, 2) Ere Kinnunen, 3) Valtteri Koponen ja jj Tomi Tuomainen

KOJOOTIT (HjMK): 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Joni Laukkanen ja jj Liisa Vuolas

KOTKAT (SeMK): 1) Adam Seermaa EE, 2) Cezary Owizyc, 3) Konrad Owizyc ja jj Sami Tuomela

WASAMAT (PirMM): 1) Henri Ahlbom, 2) Max Koivula, 3) Topi Mustonen ja jj Ari Tannermaa

AMPIAIS-ANKKURIT (KMMK/VRT): 1) Jesse Mustonen, 2) Tero Aarnio, 3) Niklas Säyriö ja jj Tomi Nevanperä

 

SPEEDWAYN PARIAJON SM-FINAALI, KOKOONPANOT

VARKAUS (VRT) SU 14.8.2022 KLO 13.00

KOTKAT (SeMK): Joni Laukkanen, Aadam Seermaa ja jj Sami Tuomela

KOJOOTIT (HjMK): Antti Vuolas, Niilo Vuolas ja jj Liisa Vuolas

ANKKURIT (VRT): Nella Änkiläinen, Ere Kinnunen, Valtteri Koponen jj Tomi Tuomainen

PURU JA POJAT (PirMM): Henri Ahlbom, Max Koivula, Topi Mustonen ja jj Ari Tannermaa

AMPIAIS-ANKKURIT (KMMK/VRT): Jesse Mustonen, Tero Aarnio, Niklas Säyriö ja jj Tomi Nevanperä

Muissa uutisissa on speedwayn henkilöhtaisen SM-finaalin ilmoittautumisaikaa jatkettu 16. elokuuta asti. Itse SM-finaalihan ajetaan Tampereen Kaanaassa lauantaina, elokuun 20. päivä alkaen kello 14.00. Maaradan SM-finaali puolestaan on varmistunut ajettavaksi Forssan Pilvenmäellä 10. syyskuuta. Kilpailuun liittyen suoritettu ennakkoilmoittautuminen ei ole voimassa, joten kuljettajia pyydetään hoitamaan oma ilmoittautumisensa kuntoon Moottoriliiton Motti-palvelussa välittömästi. Nuorten U21 MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Iso-Britannian Cardiffissa. Suomen Timi Salonen ei ole mukana, sillä joukkue MM-finaalissa katkennut solisluu on vasta hiljattain leikattu ja toipuminen on kesken.