Sipoo odottaa kilpailijoita

Kuva
Jani Hovi
Motocrossin MX-liiga saadaan lopultakin käyntiin tulevana viikonloppuna Sipoossa. Valitettavasti kisat joudutaan viemään läpi ilman yleisöä.

Tom Blomqvist Sipoon Moottorikerhosta kertoi hieman tulevasta viikonlopusta.

- Tässä on ihan kivat kekkerit tulossa, kilpailijoita on mukana todella paljon.

Odotitteko tällaista kilpailijamäärää?

- Arvelimme kyllä, että näin voi käydä ja olemme varautuneet siihen.

Eroavatko viikonlopun kisajärjestelyt normaalista koronamääräysten takia?

- Onhan se vähän erilaista, mutta ei kovin paljon. Osa asioista helpottuu, kuten esimerkiksi se, että erillistä kuljettajakokousta ei tarvitse järjestää. Sehän hoituu nyt sähköisesti videomuodossa.

Saako yleisö tulla paikalle?

- Yleisöä emme voi valitettavasti ottaa katsomoon. Etenkin lauantaina on jo niin paljon kilpailijoita, huoltajia ja toimitsijoita, että jäämme juuri ja juuri alle sen 500:n hengen rajoituksen.

Miten kulkua valvotaan?

- Meillä on portilla porukkaa valvomassa, mutta jos joku nyt metsän kautta lähtee rämpimään, niin sillehän me emme voi mitään. Joka tapauksessa Öljytiellä on pysäköintikielto, jota myös valvotaan virkavallan toimesta, joten aika kauas on auto jätettävä, jos sitä kautta aikoo paikalle tulla.

Miten sosiaalisten etäisyyksien noudattamista ja muita koronaan liittyviä asioita valvotaan?

- Järjestysmiehet informoivat asiasta vielä ennen kisaa ja valvovat myös etäisyyksiä varikolla. Tästähän on saatu lajiryhmältä selkeät ohjeet, ja niiden mukaan mennään. Onneksi meillä on aika reilunkokoinen varikko, niin kyllä sinne mahtuu. Sunnuntainakin oli 145 kuskia ajamassa, eikä varikolla ollut mitenkään ahdasta. Radalla hiukan meinasi välillä olla. On kyllä kiitettävä kaikkia siitä, että säännöt on ymmärretty ja on jätetty hyvin välejä.

Tuleeko järjestelyistä lisää kustannuksia?

- Ilman muuta hiukan, mutta ei se maailmaa kaada. Suurempi vaikutus sillä on, ettei yleisö pääse paikalle ja näin lipputulot jäävät saamatta.

Ketkä sitten saavat tulla varikolle?

- Siinä mennään aivan lajiryhmän määräysten mukaan, eli kuljettaja ja yksi huoltaja. Siitä pidetään kiinni, mitä on määrätty.