Silander Suomen mestariksi

Kuva
Jani Hovi
Eemil Silander otti juuri MX2-luokan Suomen mestaruuden Porissa.

MX2-luokan toisen erän startti meni Matias Vesterisen nimiin. Roni Kytönen oli toisena, Aleksi Kurvinen kolmas, Kimi Koskinen neljäs ja Priit Rätsep viides. Emil Silander oli kuudentena. Ensimmäisen kierroksen päätteeksi Kytönen nousi kärkeen ja Rätsep neljänneksi.

Kurvinen oli kuitenkin vauhdissa ja otti kierroksen kuluttua kärkipaikan. Vesterinen nousi toiseksi ja Rätsep kolmanneksi. Kytönen tippui puolestaan neljänneksi. 

Neljän kierroksen jälkeen Rätsep nousi kärkeen, perässään Kurvinen ja Vesterinen. Kytönen oli pudonnut jo useamman sekunnin päähän ollen neljäntenä, Silanderin tullessa viidentenä ja Koskisen kuudentena.

Silander ohitti kierroksen kuluttua Kytösen ja se nosti hänet SM-pisteissä takaisen kärkipaikalle. Kärjessä Rätsep näytti menevän menojaan, mutta kaikki muuttui, kun virolaisen kisa jäi kesken tekniseen vikaan. Kurvinen nousi kärkeen, mutta Vesterinen oli aivan hänen kannassaan. Silander oli kolmas, mutta hänen ero kärkeen oli jo 20 sekuntia. Koskine oli neljäs, 4 sekuntia Silanderin takana. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että Vesterisen piti ohittaa Kurvinen, mikäli mieli mestaruuteen. 

Kun kuljettajat tulivat kymmenennen kierroksen takalenkiltä, ei Vesteristä näkynyt Kurvisen perässä. Vesterinen oli kaatunut ja menetti 17 sekuntia aikaa, ollen yhä toisena. Mutta kun Silander oli kolmantena, oli mestaruus menossa Silanderille.

Erän viimeisellä kierroksella Vesterinen kaatui ja putosi neljänneksi. Samalla aivan lopussa Koskinen nousi Silanderin ohi ja ajoi toisena maaliin, Kurvisen perässä. Kaikien näiden vaiheiden jälkeen mestaruus meni Silanderille. Vesterinen oli kakkonen ja Koskinen kolmas.