Sihvosen tiimillä ongelmia vanteiden kanssa

Miro Sihvosen kisaerät jäivät kesken eilen.
Kuva
Niklas Hampinen / JWR Honda Racing
Miro Sihvonen joutui keskeyttämään eilen Trentinossa molemmat kisaerät ja niin kävi myös hänen tiimikaverilleen Vsevolod Brylyakoville. Molempien keskeytyksen syyt olit samat kummassakin erässä.

Trentino isännöi kolmea peräkkäistä MM-osakilpailua, joista ensimmäinen kaasuteltiin sunnuntaina. Mukana MXGP-luokassa oli jälleen JWR Honda Racing-tiimin Miro Sihvonen. Sihvonen nappasikin ensimmäisessä erässä hyvän startin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 21. MM-pisteistä taistellut Sihvonen joutui kuitenkin keskeyttämään erän viiden ajetun kierroksen jälkeen, hänen takapyöränsä pinnojen mennessä poikki. Saman kohtalon koki paria kierrosta myöhemmin myös Sihvosen tiimikaveri Vsevolod Brylyakov.

Toisessa erässä Sihvonen oli startin jälkeen myös sijan 20 tuntumassa, mutta kaatui ensimmäisellä kierroksella ja siinä rytäkässä hänen etujarrunsa jäi laahaamaan päälle. Sihvonen kävi ratavarikolla tilanteen jälkeen ja lähti jatkamaan matkaansa. Tällä kertaa Sihvonen pääsi lähes erän puoleen väliin, kunnes ensimmäisen erän ongelma uusiintui ja hänen takapyöränsä pinnat menivät poikki, tuhoten käytännössä koko takapyörän. Sihvosen tiimikaveri Brylyakov pääsi jälleen pari kierrosta pidemmälle, ennen kuin keskeytti myös saman syyn takia.

JWR Honda Racing-tiimi kertoo tiedotteessaan, että he pyrkivät löytämään ratkaisun ongelmaan ennen keskiviikon kilpailua.

- Muillakin oli ongelmia vanteiden kestävyyden suhteen ja luultavasti kaikki ne ongelmat aiheutti radan loppupuolelle ollut kolmoishyppyri. Hyppyri ei ollut varsinaisesti iso, mutta se heitti todella korkealle ja pysäytti vauhdin kokonaan. Sitten tultiin korkealta alas rysähtäen. Toivottavasti siihen tehdään muutoksia keskiviikon kilpailuun, Sihvonen kertoi.

- Harmittaa tietysti paljon, kun tuli keskeytykset tästä syystä. Fyysisesti tunnen oloni jo paljon vahvemmaksi ja ajokin kulki hyvin, Sihvonen päätti.