Sihvonen suuntaa pitkän polvivaivakierteen jäljiltä ADAC-sarjan avaukseen

Miro Sihvonen nähdään viikonloppuna Saksan ADAC-sarjan avauksessa.
Kuva
Jani Hovi
Käytännössä kaksi kilpailukautta menettänyt Miro Sihvonen on jälleen uuden paluun äärellä. Sihvonen ei ole silti vielä sillä tasolla, millä haluaisi, kun motocrossin Saksan mestaruussarja starttaa viikonloppuna.

Sihvonen on viettänyt viime päivät Latviassa, missä KTM:n Suomen maahantuoja KTM Nordic Oy järjesti jo kymmenettä kertaa ajoleirin kotimaisille KTM-kuljettajille. Sihvonen harjoitteli leirillä 450-kuutioisella nelitahtisella, mutta viikonloppuna hänellä on allaan 350-kuutioinen nelitahtinen. Saksan ADAC MX Masters -mestaruussarja käynnistyy Fürstlich Drehnassa. Sihvonen kilpailee pääluokassa (Klasse 1).

Sihvosen kaksi edellistä kautta meni täysin pilalle sitkeän polvivamman takia.

- Polvi on paremmassa kunnossa kuin missään vaiheessa tätä loukkaantumiskierrettä. Ei se ole vieläkään täydellinen, mutta todella positiivisella mallilla. Minulla ei myöskään ole vielä ajotreeniä alla niin paljon kuin haluaisin. Olen mennyt polven ehdoilla ilman riskejä, Sihvonen kuvailee.

Sihvosen tämäkään kevät ei ole sujunut ongelmitta.

- Minulta murtui yksi luu jalkapöydästä Espanjassa. Särö oli onneksi pieni eikä minulle tullut ajotaukoa kuin viikon verran.

Sihvonen oli suunnitellut ajavansa MXGP-luokan MM-osakilpailu Italian Mantovassa 11.-12. toukokuuta, mutta jättää kilpailun väliin, koska ei usko olevansa ajonsa puolesta vielä oikealla tasolla.

- Se kisa tulee liian aikaisin. Minun pitää olla todella valmis, kun menen crossin korkeimman tason kisaan. Ajan luultavasti Latviassa (Kegums) kesäkuun puolivälissä.

Paukut Saksassa

Sihvonen on ehtinyt osallistua kahteen kilpailuun kevään aikana. Hän oli toinen Hollannin Millissä ajetussa KNMV-liiton ONK-kilpailussa kolmisen viikkoa sitten. VLM-liiton kilpailu Belgian Genkissä kaksi viikkoa sitten ei sen sijaan sujunut Sihvosen sijoittuessa viidenneksi.

- Genkin amatöörikisassa rata muokkautui käsittämättömäksi. Ajoni ei sujunut, Sihvonen kummasteli.

Sihvonen edustaa tänä vuonna KTM-maahantuojan KTM Motorsport Finland -tiimiä, jonka väreissä EMX125-luokan EM-sarjaa kiertävät Matias Vesterinen ja Wiljam Malin. Sihvosen päätähtäin on ADAC-sarjassa. Sen lisäksi kalenteriin mahtuu ainakin pari Ruotsin mestaruussarjan osakilpailua, joihin hänet "velvoittaa" iskunvaimenninvalmistaja WP:n Skandinavian osaston kanssa voimassa oleva yhteistyösopimus. SM-sarjan osakilpailuihin Sihvonen osallistuu, mikäli hän vain ehtii. MM-kalenteriin on tarkoitus mahduttaa todennäköisen Latvian-osakilpailun lisäksi jokin toinenkin osakilpailu