Sihvonen JWR Honda -tiimissä MXGP-luokkaan

Miro Sihvonen nähdään alkavalla kaudella MXGP-luokassa.
Kuva
Jani Hovi
Miro Sihvonen ajaa tulevalla kaudella motocrossin MM-sarjaa MXGP-luokassa ruotsalaisen JWR Honda -tiimin väreissä.

Miro Sihvonen tullaan näkemään mukana huhtikuussa alkavassa motocrossin MM-sarjassa. Sihvonen lähtee kiertämään MXGP-luokan sarjaa 450-kuutioisen Hondan ohjaimissa JWR Honda -tiimissä. Kaudelle 2020 Hondan väreihin siirtynyt ruotsalaistiimi on tuttu näky MM-varikoilta ja heidän väreissään sarjassa on ajanut muun muassa Kevin Strijbos. JWR Honda -tiimin päämaja on luonnollisesti Ruotsissa, mutta heillä on toimipaikka myös Lommelissa.

- Olen todella tyytyväinen uuteen sopimukseen. JWR Honda -tiimi kyseli minua jo vuosi sitten, mutta silloin minulla oli jo sopimus SKS Husqvarna -tiimin kanssa. Tiimillä oli muistissa Ruotsin mestaruussarjan vauhtini ennen loukkaantumistani ja se miellytti heitä. Tänä syksynä lähestyin sitten tiimiä uudelleen ja sainkin sieltä hyvän tarjouksen, Sihvonen kertoo.

Sihvosen sopimukseen kuuluu vähintään 15 MM-kilpailua ja hänen kautensa starttaa muiden tavoin Omanista. Myös Euroopan ”kaukokilpailut” (Venäjä ja Turkki) kuuluvat sopimukseen ja mikäli tulokset ovat hyviä, myös sarjan todelliset kaukokilpailut saattavat olla Sihvosen ohjelmassa. MM-sarjan ohella Sihvonen ajaa muutaman Ruotsin mestaruussarjan kilpailun. Loppukaudesta hänet nähdään luultavasti myös parissa SM-kilpailussa, mikäli kalenterit eivät mene pahasti päällekkäin.

MM-kausi käynnistyy poikkeuksellisesti vasta huhtikuun alussa, joten valmistautumiseen on vielä hyvin aikaa. Tosin Sihvonen tietää, ettei tuo aika välttämättä ole hänelle täysin riittävä.

- En ole varmastikaan täysin valmis vielä kauden alussa. Luokka on niin kova, että totutteluun menee väkisinkin hetken aikaa. Mukana ovat kuitenkin maailman parhaat kuljettajat, vaikka ei heitäkään pidä turhaan puomilla kunnioittaa. Kun saan kilpailuja alle, totun varmasti kovaan kisarytmiin, Sihvonen jatkaa.

Sihvonen kävi syksyllä Ruotsissa testaamassa Hondan kisakalustoa ja suuntaa tammikuun loppupuolella Ruotsiin ja sieltä Belgiaan, jossa hänen on tarkoitus testata ja harjoitella. Talvella ohjelmassa on myös tiimin oma harjoitusleiri.

Kaikki tietävät, että myös ensi kaudella MXGP-luokka tulee olemaan erittäin kovatasoinen. Sarjassa vilisee maailmanmestareita ja MM-erävoittajia, joten pisteille pääseminenkin olisi etenkin alkukaudesta todella kova saavutus.

- Tavoitteeni on päästä pisteille ainakin kauden puolen välin jälkeen ja haaveilen myös siitä, että jossain vaiheessa pystyisin ajamaan 15 parhaan joukkoon MM-erässä. Ei ole mikään salaisuus, että minun täytyy viedä tiimiin rahaa, jotta saan ajaa siellä. Tavoitteenani on kuitenkin kääntää tuo tilanne. Täytyy pystyä ajamaan niin hyvin, että pääsen seuraavana vuonna tiimiin ajamaan ilmaiseksi, tai jopa saamaan sieltä vähän palkkaakin, Sihvonen suunnittelee.

Sihvosen lisäksi JWR Honda -tiimissä tulee ajamaan MXGP-luokassa alkavalla kaudella myös toinen kuljettaja. Sihvosen tietojen mukaan tuota kuljettajaa ei ole vielä valittu.