Sexton juhlisti mestaruutta voitolla

Chase Sexton voitti Monster Energy Supercross-sarjan mestaruuden.
Kuva
Octopi Media
Chase Sexton voitti heti sitten kauden viimeisen Amerikan SX-kilpailun ja samalla myös sarjan mestaruuden.

Monster Energy Supercross-sarja saatiin päätökseen hetki sitten Salt Lake Cityssä. Valitettavasti yleisö ei saanut nähtäväkseen suurta supercross-spektaakkelia, sillä 450-kuutioisten luokassa virallisia tehdaskuljettajia mukaan kisaan starttasi vain kolme. Lisäksi alkuillan vesisade teki oman mausteensa kisaan ja vaikka finaalissa ei enää satanutkaan, niin rata oli haastavassa kunnossa ja valtaosa kuljettajista otti kisan varsin varmanpäälle.

Hondan Chase Sexton varmisti mestaruuden käytännössä jo edellisessä kilpailussa, kun Eli Tomac loukkaantui ja hänen akillesjänteensä operoitiin. Kun Tomac ei asettunut yöllä lähöpuomin taakse, varmistui Sextonin mestaruus ja ennen kilpailun käynnistymistä. Siitä huolimatta Sexton ei turhia varmistellut, vaan ajoi finaalin voittoon. Toiseksi kaasutteli radoilla paluun tehnyt Aaron Plessinger. Kolmas oli Team Tedder -yksityistiimissä ajava Justin Hill. Adam Cianciarulo oli neljäs ja Dean Wilson viides.

Illan harmittavin tapahtuma nähtiin finaalin ensimmäisellä kierroksella, kun Ken Roczen menetti pidon etupyöränsä alta ja otti polvella tukea maasta. Roczen ei kaatunut, mutta hänen polvensa vaurioitui tilanteessa ja Roczenin oli pakko ajaa radalta pois. Saksalainen yritti kiertää hiljaa rataa ympäri ja odottaa, että joku muu kuljettaja keskeyttää ennen häntä. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että Roczen olisi saanut kaksi pistettä illan finaalista ja se olisi nostanut hänet sarjan loppupisteissä Cooper Webbin ohi. Roczen ei kuitenkaan pystynyt kiertämään rataa edes hiljaa ja niinpä hän jäi sarjan loppupisteissä neljänneksi, ollen tasapisteissä Webbin kanssa.

250-kuutioisten puolella ajettiin Showdown-kilpailu, jossa oli mukana molempien rannikoiden parhaat kuljettajat. Kisan voittoon kaasutteli Jett Lawrence, ennen Rj Hampshirea ja Levi Kitchenia. Jett Lawrence oli jo varmistanut länsirannikon mestaruuden ja Hunter Lawrence itärannikon mestaruuden.

Näin ollen Honda vei nimiinsä kaikki kolme mestaruutta.

Alla tulokset ja sarjojen loppupisteet.

s

s

d

d

s