Seewer voittoon, Haavisto pisteille

Jere Haavisto ajoi ensimmäisessä erässä MM-pisteille.
Kuva
Niklas Hampinen
Jeremy Seewer voitti Ruotsin MXGP:n. Jere Haavisto oli hienossa vauhdissa ja ajoi ensimmäisessä erässä MM-pisteille, mutta valitettavasti toinen erä jäi kesken.

Motocrossin MM-sarjan kauden neljänneksi viimeinen osakilpailu kaasuteltiin tänään Uddevallassa, Ruotsissa. MXGP-luokan ensimmäisessä erässä nähtiin Yamaha-kuljettajien jäsentenvälinen kilpailu, jossa ohitukset olivat kuitenkin todella vähissä. Maxime Renaux johti erää ensimmäisestä kierroksesta lähtien aina ruutulipulle asti. Jeremy Seewer ajoi toisena koko erän ja Glenn Coldenhoff kolmantena. MM-sarjaa johtava Tim Gajser oli neljäs ja Jorge Prado viides.

Toisen erän alussa tapahtui, kun Renaux kaatui hyppyrillä ja näytti joutuvan yliajetuksi tilanteessa. Renaux ajoi varikolle ja keskeytti kilpailun, saaden selvästi osumaa tilanteessa. Seewer otti kärkipaikan haltuunsa ja ajoi erävoittoon. Gajser sai nyt paremman lähdön ja nousi ensimmäisellä kierroksella toiseksi, jolla sijalla hän ajoi myös maaliin. Romain Febvre oli kolmas, Micth Evans neljäs ja Coldenhoff viides. Päivän totaali meni Seewerille, Gajser oli toinen ja Coldenhoff kolmas.

MM-sarjassa Gajserin johto Seeweriin on nyt 115 pistettä. Sarjassa on jäljellä vielä kolme kilpailua ja jaossa on 150 pistettä. Jos Gajser ajaa normaalin suorituksen ensi viikonloppuna Hyvinkäällä, niin pääsemme näkemään miehen mestaruusjuhlat.

Suomalaisista kilpailussa mukana nähtiin Jere Haavisto. Silve Racingin kuljettaja ajoi todella hienon ensimmäisen erän ja oli erässä 18. Toisessa erässä onni ei ollut myötä, kanssakilpailijan ajettua Haaviston päälle heti erän alussa. Tässä tilanteessa Haaviston pyörän käynnistysnappi vaurioitui ja pyörä sammui muutaman kerran, jonka takia Haaviston oli pakko keskeyttää erä.

MX2-luokassa Jago Geerts ja Tom Vialle tasasivat voitot ja kakkossijat. Geerts voitti toisen erän ja näin ollen myös päivän totaalin. Simon Längenfelder oli päivän kolmas. MM-pisteissä Geertsin johti Vialleen on hyvä 23 pistettä.

Tänään Uddevallassa ajetussa EMX125-luokan toisessa erässä Eliel Lehtinen oli 28.

Motocrossin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Hyvinkäällä.

Kommentit

Lähettänyt Helenius Seppo : Su, 08/07/2022 - 20:22

Missä Kullas? Oli ainakin ilmoittautunut kisaan.

Kieli
suomi