Savasteelle uran ensimmäinen voitto

MX1-luokan päivän parhaat.
Kuva
Jani Hovi
Kim Savaste voitti MX1-luokan päivän kokonaiskilpailun Alavudella. MX2-luokassa Emil Silander ylsi samaan suoritukseen.

MX2-luokan toisen erän startti meni Emil Silanderille, ennen Kimi Koskista, Aleksi Kurvista ja Juho Kaitasta. Ensimmäisen erän voittanut Priit Rätsep kaatui viidenneltä sijalta aivan ensimmäisen kierroksen lopussa ja putosi letkan häntäpäähän.

Silander ajoi kolmen kierroksen aikana parin sekunnin kaulan Kurviseen, Koskisen ollessa hänestä parin sekunnin päässä. Roni Kytönen oli aivan Koskisen takana ka Mauno Nieminen tuli puolestaan Kytösen takana viidentenä. Matias Vesterinen oli seitsemäs, 10 sekuntia Silanderin takana. 15 minuutin ajon jälkeen Silander oli lisännyt johtonsa Kurviseen neljään sekuntiin. Kytönen oli noussut 10 sekunnin päähän kolmanneksi, Niemisen ollessa aivan hänen tuntumassa. Koskinen oli parin sekunnin päässä viidentenä ja hänen niskaansa hengitti Vesterinen.

Erän lopun lähestyessä Kurvinen putosi nopeasti Silanderin vauhdista ja Kytönen sekä Nieminen tulivat hänestä ohi. Niemisen putosi seuraavalla kierroksella kuitenkin seitsemänneksi ja kolmannen paikan otti jälleen Kurvinen. Vesterinen oli neljäntenä ja Koskinen viides. Rätsep oli noussut kuudenneksi. Kärkikaksikossa ei muutoksia enää tapahtunutkaan, vaan Silander ajoi voittoon ennen Kytöstä. Vesterinen ohitti lopussa Kurvisen ja otti neljännen sijan. 

Silander voitti myös päivän totaalin, ennen toisessa erässä kuudenneksi ajanutta Rätsepiä ja Kurvista.

Savasteen ensimmäinen

Kim Savaste otti MX1-luokan toisen erän startin nimiinsä ennen Juuso Matikaista ja Roni Salinia. Harri Yli-Villamo oli neljäs ja Santtu Tiainen viides. SM-pistekärki Karel Kutsar osui starttisuoralla Salinin kanssa yhteen ja putosi aivan letkan häntäpäähän. Parissa kierroksessa Savaste ajoi seitsemän sekunnin johdon Matikaiseen, Salinin ollessa saman verran Matikaisen takana. Mägi oli noussut neljänneksi tuossa vaiheessa Yli-Villamon ja Tiaisen ohi. Kutsar oli 11. ja 30 sekuntia kärjestä.

Erän puolessa välissä Savasteen johto oli vakiintunut viiteen sekuntiin, vaikka hän ehti kaatumaankin kerran. Matikainen seurasi toisena. Mägi tuli kolmantena, mutta oli jo 19 sekuntia Matikaisen takana. Tiainen ajoi neljäntenä ja Salin viidentenä ja Kutsar kuudentena. Kutsar oli Salinin takana, mutta menetti kymmenennellä kierroksella kuusi sekuntia johonkin. Erän lopun lähestyessä kaikki vaikutti selvältä. Savasteen johto oli 10 Matikaiseen, josta Mägi oli 14 sekunnin päässä. Tiainen oli neljäs, 42 sekuntia kärjestä. Kutsar oli päässyt Salinin ohi ja oli 10 sekuntia Tiaisen takana.

Lopussa ei enää muutoksia kärjessä tapahtunut, vaan Savaste ajoi voittoon ennen Matikaista ja Mägiä. Tämä kolmikko muodosti myös päivän totaalin podiumin.