Savaste loukkaantui, silti kolmas sarjassa

Kim Savasteen EM-urakka sai murheellisen lopun.
Kuva
MXGP
Kim Savaste kaatui tänään pahasti aika-ajoissa Italiassa ja mursi rytäkässä luitaan. Vaikka Savaste ei pystynyt ajamaan varsinaisissa kisaerissä, oli hän silti loppupisteissä kolmas.

137 Motorsport KTM-kuljettaja Kim Savaste lähti kauden viimeiseen EM-kilpailuun mestaruus mielessään. Edellisessä kilpailussa otetun erävoiton jälkeen niin sanottu ”momentum” olikin Savasteen puolella verrattuna pistekärjessä olleeseen Karel Kutsariin. Valitettavasti kaikki meni Savasteen osalta pieleen jo aika-ajoissa, kun hän kaatui ja loukkaantui. Savaste on itse vielä lauantaina illalla sairaalassa tutkimuksissa, mutta tavoitimme 137 Motorsport-tiimi Karri Kuisman asian tiimoilta.

- Kim oli hitaalla kierroksella ja tulossa varikolle, kun pyörä meni välivapaalle hyppyrissä. Hän lensi itse etukautta pyörän päältä pois ja sai pyörän päälleen. Ensimmäisten tietojen mukaan häneltä meni tilanteessa solisluu poikki ja kylkiluita murtui. Lisäksi Kim sai myös luultavasti aivotärähdyksen, Kuisma kertoi.

Näin ollen Kutsar marssi mestaruuteen, ajaen tänään eräsijat viisi ja 10. Toms Macuks nousi sarjassa toiseksi ja Savaste oli sarjan kolmas, vaikka ei ajanut tänään.

Wiljam Malin oli tänään ensimmäisessä erässä 17. ja toisessa 16.