Savaste: ”Ajo oli ihan hirveää”

Kim Savaste teki Honkajoella ensi esiintymisen Hondan ohjaimissa.
Kuva
Jani Hovi
Kun sunnuntaina katsoi Kim Savasteen ajoa Honkajoella, ei miestä olisi vauhdin perusteella tunnistanut samaksi kuljettajaksi, joka dominoi viime vuonna Suomen motocrossratoja.

Kim Savaste on hypännyt tälle vuodelle 250-kuutioisen pyörän ohjaimiin ja samalla myös merkki on vaihtunut. Vuonna 2014 junioreiden maailmanmestaruuden voittaneen Savasteen alla on tällä kaudella Honda ja tähtäimessä on EMX250-luokan EM-sarja. Savaste teki ensiesiintymisensä kilpailuissa uudella pyörällä sunnuntaina Honkajoella, jossa hän osallistui TOP250-luokkaan. Kilpailu ei mennyt hallitsevalta MX1-luokan Suomen mestarilta suunnitelmien mukaan. Hän oli ensimmäisessä erässä yhdeksäs ja toisessa erässä kuudes. Molemmissa erissä Savasteen nopein kierrosaika oli yli viisi sekuntia hitaampi kuin erän nopein kierrosaika.

- Oli aivan hirveää ajaa. Koko kroppa oli aivan jännittynyt koko ajan ja kädet puutuivat. Radalle tuli todella terävää pattia ja pyörän jousituksen säädöt olivat myös aivan metsässä sellaiselle radalle, Savaste kertoi.

Savaste on ajanut uudella pyörällä noin 15 tuntia, mukaan lukien talven halliajot. Näin ollen Savasteelle itselleen ei tullut myöskään yllätyksenä, että ajo ei kulkenut Honkajoella. Työt ja kouluasiat ovat pitäneet Savasteen kiireisenä ja lisäksi uuden Otto Racing -tiimin kanssa asioita vielä opetellaan. Mies ei ole itse kuitenkaan huolissaan asian tiimoilta ja uskoo kaiken olevan kunnossa, kun EM-sarja starttaa. Sitä ennen Savaste nähdään reilun viikon kuluttua Karkkilassa.

- Uskon, että Karkkilassa tilanne on toinen. Rata on siellä niin totaalisen erilainen kuin Honkajoella. Meillä on vielä pyörän kanssa todella paljon työtä, mutta en ole huolissani. Tiimissä kaikki ovat uusia kavereita, mutta uskon homman toimivan hyvin, Savaste jatkoi.

Viime vuonna Savaste ajoi 450-kuutioisella pyörällä ja hänen eleetön ajotyylinsä sopikin hyvin ison pyörän kanssa yhteen.

- Tykkäsin todella paljon ajaa isolla pyörällä ja se sopi minulle hyvin. Nyt 250-kuutioisen pyörän kanssa täytyy opetella taas hieman erilainen ajotyyli, Savaste päätti.

 

Kommentit

Lähettänyt Jukka Aures : Ke, 05/12/2021 - 09:45

15 tuntia ajoo alla tähän mennessä ja EM sarjaan....Kuulostaa melko vähältä....

Language
suomi