Savaste 25. MX2-luokan karsintaerässä

Jani Hovi
Kim Savaste kaasuttelee tänä viikonloppuna MX2-luokan MM-kilpailussa Ranskassa.

Kim Savaste oli ilmoittautunut Ranskassa tänä viikonloppuna EMX250-luokkaan, kun alustavien tietojen mukaan MX2-luokassa piti olla 40 kuljettajaa, eikä Savaste saanut puomipaikkaa. Mutta kisan alla selvisi, että kaikki ilmoittautuneet eivät tulleet Ranskaan ja Savaste sai starttiluvan MX2-luokan MM-kisaan.

Tänään luokassa ajettiin aika-ajot ja karsintaerä huomisiin kisaeriin, jonka perusteella jaettiin puomipaikat. Savaste oli päivän aika-ajoissa 22. ja karsintaerässä 25. Erän voittoon ajoi Jorge Prado, ennen Jago Geertsiä ja Henry Jacobia. MXGP-luokassa Tim Gajser voitti karsintaerän ennen Arnaud Tonusta ja Clement Desallea.

Saint Jean D´Angelyn radalla ajettiin tänään myös EMX125- ja EMX250 -luokkien aika-ajot ja ensimmäiset kisaerät. EMX250-luokassa Jere Haavisto oli oman aika-ajoryhmänsä 21. ja karsiutui näin ollen ensimmäisenä kuljettajana kisaeristä. Haavisto jäi jatkopaikasta 0,26 sekuntia. Emil Weckman oli saman ryhmän 24. jääden Haavistosta 0,9 sekuntia. Näin ollen Suomen värejä ei nähty ensimmäisessä kisaerässä, jonka voittoon ajoi Stephen Rubini.

EMX125-luokassa Matias Vesterinen oli aika-ajoryhmässään seitsemäs ja meni mukaan kisaeriin. Wiljam Malin jäi puolestaan todella niukasti kisaerien ulkopuolelle, oltuaan samassa ryhmässä 21. Malin jäi vain 0,07 sekuntia jatkopaikasta. Luokan ensimmäisessä kisaerässä Vesterinen oli startin jälkeen 25. mutta putosi ensimmäisen täyden kierroksen jälkeen sijalle 35. Maalissa Vesterinen oli 31. Erän voittoon ajoi Tom Guyon.

MM-luokkien molemmat kisaerät ajetaan sunnuntaina ja ennen niitä kaasutellaan EM-luokkien toiset kisaerät.