Salonen MM-finaalissa perjantaina

Kuva
Matias Hirsimäki
Suomen Timi Salonen ajaa perjantai-iltana speedwayn nuorten MM-finaalissa Tsekin Prahassa.

Omassa semifinaalissaan viidenneksi Latvian Daugavpilsissa sijoittunut Salonen antoi kansainväliselle kattojärjestölle riittävät näytöt koko sarjan villiin korttiin, kun vain neljä kuljettajaa semifinaalia kohden lunasti automaattisen paikan MM-sarjassa. Vahvasti Puolassa sujunut sarjaspeedway on nostattanut odotuksia suomalaisilla kotisohvilla, eikä paikka perjantai-illan jatkoerissä tunnu olevan poissuljettu vaihtoehto. Gorzowin joukkueessa nuorten Ekstraliigaan mukaan lähtenyt Salonen on jo kokenut myös lajin tämän toiseksi kirkkaimmat valot, kun hän on ollut Gorzowin joukkueen mukana lajin tämän hetken kovimmassa sarjassa, Puolan Ekstraliigassa.

SGP2 luokkana tästä kaudesta eteenpäin tunnettu nuorten U21 maailmanmestaruus on sarjamuodossaan nähnyt aiemmin ainoastaan yhden suomalaiskuljettajan, kun tällä formaatilla on ajettu vuodesta 2010. Niklas Säyriö oli mukana kerrasta poikki korona-finaalissa vuonna 2020, kun karsinnat ensin peruttiin ja lopulta kuljettajia valittiin suoraan finaaliin. Säyriö sijoittui tuolloin yhdeksänneksi. Tämän kauden kuljettajakaarti on sinänsä mielenkiintoinen, että sarjassa ei ole vakiokuljettajien joukossa lainkaan englantilaista tai australialaista kuljettajaa.

SGP2 KULJETTAJAT 2022
196) Kevin Juhl Pedersen DK, 2) Francis Gusts LV, 201) Jan Kvech CZ, 717) Daniel Klima CZ, 43) Casper Henriksson SE, 108) Mateusz Swidnicki PL, 842) Mateusz Cierniak PL, 515) Jakub Miskowiak PL, 408) Jonas Knudsen DK, 47) Wiktor Lampart PL, 505) Wiktor Przyjemski PL, 44) Petr Chlupac CZ, 281) Timi Salonen FI, 92) Benjamin Basso DK ja 118) Gustav Grahn SE.

SARJAN VARAKULJETTAJAT

27) Tom Brennan GB, 127) Keynan Rew AU, 33) Nörick Blödorn DE, 38) Ernest Matjusonoks LV, 111) Carlos Eber Ampugnani AR.

SGP2 KILPAILUKALENTERI
FIM SGP2 1/3 Tsekki - Praha 27. toukokuuta
FIM SGP2 2/3 Wales - Cardiff 14. elokuuta
FIM SGP2 3/3 Torun - Puola 30. syyskuuta

Kaikki kauden SGP2 osakilpailut ajetaan speedwayn henkilökohtaisen MM-osakilpailun yhteydessä. Prahassa ja Torunissa ajetaan perjantaina ennen itse SGP osakilpailua, kun taas Cardiffin Principality (aiemmin Millennium) Stadionilla kurvataan MM-pisteistä sunnuntaina. SGP2 sarja televisioidaan, ja sitä on mahdollista seurata suorina lähetyksinä Eurosport Playerilla ja Discovery+ palvelussa.