Salminen viides Himoksella

Juha Salminen oli viides EMTB:n SM-sarjan kauden toisessa kilpailussa Himoksella.
Kuva
Antti Hellsten
Nykyiset ja entiset offroadmoottoripyöräilijät olivat Juha Salmisen johdolla hyvässä vauhdissa, kun sähkömaastopyörien SM-sarja jatkui Himoksella.

Sähkömaastopyörien SM-sarjan kauden toinen osakilpailu poljettiin lauantaina Himoksella, Jämsässä. Erittäin vaihtelevassa säässä ajetussa kilpailussa oli kierroksella neljä erikoiskoetta, jotka kierrettiin kolmeen kertaan. Lyhin erikoiskoe oli kestoltaan noin puolitoista minuuttia ja pisin viiden minuutin luokkaa. Kärjelle kertyi kilpailussa ajoaikaa yhteensä yli puoli tuntia.

himos

Himoksen kilpailu ajettiin hienoissa maisemissa. Kuva: Antti Hellsten.

Kilpailun voittoon ajoi Antti Ukkonen, jolle Joonas Riihelä jäi vain kaksi sekuntia. Motocrossradalta tutuksi tullut Miika Latvala oli kisan kolmas ja viime vuoden Suomen mestari jäi voitosta 32 sekuntia. Heikki Alakylmänen oli neljäs ja Husqvarna E-Bicyclesin endurolegenda Juha Salminen viides. Salminen kellotti parhaimmillaan toiseksi nopeimpia aikoja erikoiskokeille ja neljännestä sijasta vain seitsemän sekuntia.

- Oli oikein mukava päivä. Keli oli mielenkiintoinen, kun välillä paistoi aurinko ja välillä tuli kunnon vesikuuro, joten kuraa riitti myös. Kisan reitti oli hyvä ja täällä oli vähän pidemmät pätkät kuin kauden avauksessa Kalpalinnassa. Yhdellä pätkällä oli välissä tasainen osuus ja sen jälkeen myös tekninen ylämäki, joka oli kuran takia niin haastava, että ainakin minä työnsin sen ylös, Salminen nauroi.

Päijänteen Ympäriajon voittaja Aleksi Jukola oli viimeiselle pätkällä asti kiinni neljännessä sijassa, mutta putosi lopulta kuudenneksi. Moottoripyörien puolelta tutuksi tulleista kuljettajista myös Antti Kujanpää ajoi itsensä kymmenen parhaan joukkoon, ollen seitsemäs.

Jukola

Aleksi Jukola menetti viimeisellä maastokokeelle kaksi sijaa. Kuva: Antti Hellsten.

V45-luokan voittoon polki enduropoluilta tuttu Tero Koskinen. Naistenluokassa Marita Nyqvist oli kisan kakkonen.